outlet
Zoeken verfijnen
Type
Merk
Vermogen

8-16 kW

3-6 kW

5-9 kW

12+

Cv Vermogen

2-5 kW

4-8 kW

7-12 kW

Vuurzicht
Kleur
Aanbieding
Prijs

Cv-zijdige kachels

Kachels en haarden aangesloten op de centrale verwarming

 

Op dit moment zijn wij bezig met het aanpassen van onze website, er komt spoedig informatie.

 

Indien u vragen heeft over hout-cv dan kunt u deze telefonisch of per mail aan ons vragen, ivm de drukte hebben wij de voorkeur om vragen en of opmerkingen per mail aan ons te sturen.

 

Krul Alltech kachels en Haarden heeft verschillende merken houtkachels en haarden op de cv in het assortiment. In de onze ruime showroom staan minimaal 20 tot 25 modellen opgesteld.

 

Tevens verkopen wij ook alle appendages die nodig zijn voor de goede en veilige werking van de cv kachels. Deze appendages kunnen ook los bij ons verkregen worden, het meeste hebben wij in voorraad. (bel of mail wel even voor de zekerheid)

 

Een houtgestookte CV haard houtkachel is te vergelijken met een normale houtkachel.Echter beschikt de haard over extra kamers waarin zich water bevindt.Deze kamers staan middels een aanvoer- en retourleiding in contact met het CV systeem.Deze kamers met water worden opgewarmd zodra de houtkachel wordt opgestookt en afhankelijk van het stookgedrag en de hoeveelheid hout stijgt de temperatuur van het water. Het opgewarmde water wordt door middel van een pomp naar het CV systeem gevoerd (Aanvoer). Het afgekoelde water wordt door dezelfde pomp weer naar de houtkachel geleid en zal opnieuw worden opgewarmd (retour). Het principe van een dergelijke CV haard is op zich eenvoudig. Echter is het van groot belang om rekening te houden met de extra appendages die zorgen voor een veilige situatie. Een CV haard dat water opwarmt kan oververhit raken. Gevolg: het water zet uit en de druk loopt op. Bij temperaturen boven de 100 graden celcius kan die druk zo hoog oplopen dat de warmtewisselaar zelfs kan exploderen. De temperatuur hoeft maar te verdubbelen om de druk tot twintig maal te verhogen!


Krul Alltech levert alle veiligheidsappendages die ervoor zorgen dat de druk op tijd kan ontsnappen, de haard tegen oververhitting wordt beveiligd en dat de haard gekoeld kan worden.

Ook leveren wij een thermomixventiel die ervoor zorgen dat de haard optimaal blijft branden.

 

Lees meer