outlet
Zoeken verfijnen
Type
Merk
Vermogen

4-9 kW

2-6 kW

8-12 kW

+12 kW

Vuurzicht
Kleur
Aanbieding
Prijs

Speksteen kachels

Warmte zoals die van de zon

Speksteen is een natuursteen die in verschillende delen van de wereld wordt gewonnen. Er is geen beter kachelmateriaal dan deze oersteen, die wel door Moeder Natuur lijkt voorbestemd om met vuur te worden verenigd. Speksteen bevat in de eerste plaats veel magnesiet, een natuurmateriaal dat metaal bevat. Door deze unieke samenstelling is speksteen vuurbestendig En kan ze een ongelooflijke hoeveelheid warmte opnemen, die ze als een unieke, zachte warmte weer uitstraalt.

 

De warmtegeleiding door speksteen (6,4 W/mK) gebeurt meer dan 10 maal sneller dan in vuurvaste steen (0,6 W/mK). Dat betekent dat een koude speksteen haard snel opgewarmd is. Normaal bereikt de kachel binnen het uur zijn maximum capaciteit van warmte-uitstraling. Het betekent ook dat de binnenstructuur van een speksteen kachel eenvoudig kan zijn : stenen die de warmte snel geleiden nemen ze ook sneller op ! Een speksteen kachel heeft dus geen nood aan de lange, ingewikkelde kanalen die we in de massieve tegelkachel aantreffen, maar werkt perfect met de korte kanalen binnen het tegenstroomprincipe.

 

Er zij verschillende speksteen haarden leverbaar, haarden die compleet zijn opgebouwd uit speksteen maar ook haarden die alleen bekleed zijn met speksteen. Massieve speksteen haarden zoals NunnaUuni worden volledig opgemetseld uit speksteen slechts de stookroosters en de deuren bestaan uit gietijzer. Hierdoor kan NunnaUuni tot wel 36 uur warmte afgeven nadat het laatste blok is opgebrand. Ook zijn er de verplaatsbare speksteen haarden deze zijn ook nagenoeg volledig opgebouwd uit speksteen op het frame en de deuren na, neem als voorbeeld de Altech kachels. Deze haarden zijn voorzien van het rookgeledingssysteem waarbij de rookgassen een weg afleggen van bijna twee meter. Hierdoor word het complete speksteen oppervlakte verwarmt en blijft dit tot wel 12 uur warmte afgeven.

 

Krul Alltech heeft Diverse speksteen haarden in de showroom staan waaronder alle Altech modellen, drie soorten NunnaUuni’s waarvan 2 brandend en nog velen meer.

Lees meer