21

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Austroflamm pelletkachels en houtkachels 

Austroflamm is een Oostenrijkse producent van pelletkachels en houtkachels. In Oostenrijk kennen ze de waarde van een goed houtvuur. Het is niet alleen een bron van warmte maar ook van gezelligheid. Een Austroflamm kachel is daarom ontworpen met veel oog voor sfeer en een efficiënt gebruik van warmte.

Een houtkachel is een “snelle” warmtebron. Door de verbranding komt in korte tijd veel warmte vrij maar die wordt eveneens snel aan de omgeving afgestaan. Daarom moet er voortdurend worden gestookt om de kachel een bron van warmte te laten blijven.

De houtkachels van Austroflamm combineren die snelle warmteafgifte met “heat memory”. Hierdoor houdt de kachel een deel van de snel vrijgekomen warmte vast en geeft die vervolgens over een langere periode af. Zo wordt er een veel langere verwarmingstijd gerealiseerd met dezelfde hoeveelheid brandhout.

Bent u op zoek naar een nog efficiëntere manier om uw woning warm te stoken? Overweeg dan een Austroflamm pelletkachel.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel lijkt in uitstraling op een klassieke houtkachel. Zo blijft het belangrijkste aspect van de sfeer behouden: via een ruitje heeft u nog altijd zicht op het vlammenspel binnenin de kachel. Toch zijn er ook een aantal belangrijke verschillen:

  • Een pelletkachel wordt gestookt met zogenaamde pellets: korrels van samengeperst houtpulp. 
  • Voor de pellets wordt vaak houtafval gebruikt. Bovendien is de warmte beter te benutten door de kachel doordat deze meer geconcentreerd vrijkomt. Pelletkachels zijn hierdoor efficiënter en natuurvriendelijker dan “gewone” houtkachels. 
  • Dankzij de efficiëntere verbranding komt er bij het stoken met pellets minder fijnstof vrij dan bij houtgestookte kachels. 
  • Met een pelletkachel heeft u veel minder ruimte nodig voor de opslag van brandstof voor uw kachel. De pellets worden bewaard in grote zakken die minder ruimte in beslag nemen dan houtblokken voor de haard.

Welke Austroflamm kachel past bij u?

We schreven het hierboven al: een Austroflamm pelletkachel of houtkachel is meer dan een bron van warmte. Het is een onderdeel van uw interieur, een belangrijke bron van sfeer en gezelligheid. 

Neem bijvoorbeeld een populaire lijn: de Clou-modellen. De Austroflamm Clou is een sierlijk en strak afgewerkte houtkachel met een rond design dat ook terugkomt in de ruit waardoor de vlammen zichtbaar zijn. Voor kleinere ruimtes is de Austroflamm Clou Compact een subtiele maar stijlvolle oplossing. Beide zijn ook als pelletkachel te verkrijgen: de Austroflamm Clou Pellet en de Clou Compact Pellet.

Twijfelt u nog, heeft u specifieke wensen of wilt u graag het verschil tussen de Austroflamm houtkachel en Austroflamm pelletkachel in het echt bekijken? In de showroom van Krul Alltech hebben we een grote selectie modellen op voorraad. Ze zijn ook brandend te zien. Komt u gerust eens langs om het verschil tussen een pellet- of houtkachel in actie te zien. Onze specialisten adviseren u graag om samen uw perfecte kachel te vinden.