Wij zijn geopend, OOK zonder afspraak! Showroom bekijken
Melding sluiten
3

Producten

Meer over de moderne schouw

De strakke en exclusieve uitstraling zijn typerend voor de moderne schouw. Juist de eenvoud van de moderne schouw zorgt ervoor dat alle aandacht naar het vlammenspel in de kachel of haard gaat.

Moderne schouw

Een moderne schouw is zo veelzijdig dat deze in allerlei interieurstijlen goed tot zijn recht komt. We zien dit type schouw bijvoorbeeld veel terugkomen in combinatie met een eigentijds strak interieur, maar ook in een levendig Scandinavisch interieur kan de schouw een opvallende blikvanger zijn. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke stijl en de sfeer die u wilt neerzetten in uw interieur.

Dankzij de rechte lijnen en het optimale vuurzicht zorgt een moderne schouw er bovendien voor dat een ruimte groter lijkt. Zeker wanneer u kiest voor een witte schouw en deze combineert met lichte muren. De witte kleur oogt al snel fris en ruimtelijk in uw interieur.

Voordelen elektrische haard met schouw

Hoe sfeervol de open haard ook is, het rendement ervan blijft ver achter op dat van de moderne kachels en haarden. We zien daardoor dat de traditionele open haard in veel gevallen vervangen wordt door een moderne inzethaard.

Eén van de voordelen van een inzethaard is dat deze werkt met een gesloten verbranding, terwijl de open haard juist een open verbranding heeft. Een open haard verliest hierdoor veel warmte, onder andere via de schoorsteen. Bij een inzethaard zijn de vlammen afgesloten met glas en een deurtje, zodat de warmte niet zomaar vervliegt. Het rendement van een inzethaard ligt hierdoor vele malen hoger dan bij een open haard. Voor een open haard wordt namelijk uitgegaan van een rendement van slechts 15 procent. Ter vergelijking: voor de gemiddelde inzethaard ligt dit tussen de 65 en 75 procent. Kortom, reden genoeg om op onderzoek uit te gaan naar een passend alternatief als u nog steeds een open haard heeft.

Wilt u een schouw kopen?

Kom bij ons langs en ervaar zelf de exclusieve uitstraling van een moderne schouw in ons Experience Center. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type schouw en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Meer