Indien uw haard wordt afgewerkt, zorg dan dat onderstaande vereisten in acht worden genomen.
Krul Alltech neemt geen verantwoording voor schade die is ontstaan door derden.

Brandvrije platen op afstand van het kader bouwen
Wanneer een haard wordt ingebouwd dient het onbrandbare plaatmateriaal ca. 5 mm afstand hebben van de afwerkingskaders.

Stucstops en behandelen platen
De stucadoor dient rondom stucstops te monteren op ca 2mm afstand van het inbouwkader. Het kader zet uit als de haard wordt gebruikt. Wordt deze afstand niet gehanteerd, dan kan het stucwerk gaan scheuren of gaan roesten door het contact met het natte stucwerk. Zorg ervoor dat de haard goed wordt afgeplakt en dat er zeer delicaat afplaktape wordt gebruikt. De lak van het kader is nog niet uitgehard en is zeer gevoelig. Laat de afplaktape zo kort als mogelijk zitten.

De platen (calsiumsilicaat van het merk Promat) die wij gebruiken zijn zeer zuigend. De stukadoor dient deze goed te voor te behandelen met het juiste grondmiddel. Uw stukadoor weet als professional hoe hij dit zou moeten doen.

Afstand stucstops vanaf het kader
De stucstops kunnen bijvoorbeeld met afstandshouders van 2 millimeter op afstand gehouden worden.

Boezem afwerken met stucwerk
Vervolgens kan de boezem afgewerkt worden met stucwerk.  Verwijder de tape zo snel als mogelijk en maak de tussenruimte (2mm) schoon en stucvrij. Wees voorzichtig want de lak is nog niet uitgehard. Werk deze tussenruimte niet verder af met kit of andere vullende producten. Het kader wordt heet en moet altijd kunnen uitzetten en krimpen.

Nog even geduld en dan is daar het eindresultaat!
Wacht altijd totdat het stucwerk volledig is gedroogd voordat u de haard gaat stoken. Vraag uw stukadoor hoeveel tijd de stuclaag nodig heeft. Richtlijn: wacht minimaal 2 weken. Echter is deze wachttijd afhankelijk van de omstandigheden en de dikte van het stucwerk. Vraag dit dus altijd na bij uw stucadoor! Als deze stappen in acht zijn genomen krijgt u net zo’n mooi resultaat als bij deze haard.

Onverhoopt toch schade? Neem contact met ons op.
Indien er onverhoopt toch schade is ontstaan aan de haard of het kader, neem dan direct contact met ons op.
Wij kunnen een offerte opstellen voor het verhelpen van de schade. Helaas kunnen wij niet garanderen dat er niets te zien is van de schade. Daarnaast nemen wij geen verantwoording voor schade aan het stucwerk als wij dit bijvoorbeeld los moeten snijden of als er lak op de boezem komt.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht