20

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

De Spartherm houtkachel

Spartherm is een Duitse producent van houthaarden en houtkachels. Het merk is vooral bekend om zijn inbouwhaarden, inzethaarden en cv-zijdige kachels. Op deze pagina leest u meer over Spartherm en de voordelen van dit type kachels.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar alternatieven voor de gasgestookte cv-ketel. Dat heeft te maken met de oplopende energieprijzen maar ook met het simpelweg niet afhankelijk willen zijn van het gasnet voor woningverwarming. Is een Spartherm-cv-haard voor u een geschikt alternatief? We helpen u graag om dat te ontdekken.

Wat is een cv-haard?

Een Spartherm-cv-haard kan worden aangesloten op uw cv-installatie. Net als bij een gewone cv-ketel wordt de opgewekte warmte gebruikt om water op te warmen dat vervolgens door de verwarmingsbuizen naar de verschillende vertrekken van uw woning wordt gepompt. Het grote verschil is dat hiervoor nu hout kan worden gebruikt in plaats van gas. 

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de cv-haarden van Spartherm: 

  • De warmte die in de haard wordt opgewekt, kan worden gebruikt om uw hele woning te verwarmen. Een reguliere houtkachel of haard geeft de warmte af aan de ruimte waarin hij staat.
  • Als alternatief voor de gewone, gasgestookte cv-ketel komt er steeds meer vraag naar dit type verwarming. Dat heeft te maken met de ontwikkelingen op de energiemarkt. Gas wordt niet alleen steeds duurder maar steeds meer mensen willen er niet afhankelijk van zijn.
  • Door te kiezen voor een Spartherm-inbouwhaard wordt het rendement verder verhoogd. De warmte kan hierdoor namelijk efficiënter worden benut voor de verwarming van de woning: er gaat minder verloren.

Allemaal goede reden om te kiezen voor een cv-houthaard, maar welk model past er nu echt bij uw wensen? Daarbij kunnen wij u uiteraard adviseren.

Welk model Spartherm past bij u?

Bij Krul Alltech begrijpen we maar al te goed dat u bij de zoektocht naar uw nieuwe kachel veel vragen heeft. Welke haard past het beste bij uw type woning? Wat is de beste manier van stoken voor uw wensen en levensstijl? En welk model past perfect in uw interieur en bij uw persoonlijke smaak?

Bij Spartherm-haarden heeft u de keus uit veel verschillende modellen, groottes en typen kachels. Populair is bijvoorbeeld de Spartherm Varia: een productlijn inbouwhaarden met een moderne uitstraling. 

Bent u op zoek naar een combinatie van efficiënte benutting van de warmte, maar wilt u toch optimaal genieten van de charme van een haardvuur? Kies dan voor een Spartherm-liftdeurhaard. Dit type heeft een glazen ruit die naar boven en beneden kan worden geschoven. Een gesloten liftdeurhaard kan de vrijgekomen warmte optimaal benutten voor de verwarming van uw woning, terwijl u met een open geschoven ruit geniet van de karakteristieke geur, warmte en geluid van het haardvuur.

In onze showroom vindt u een grote selectie liftdeurhaarden, inbouwhaarden en cv-haarden van Spartherm. We heten u graag snel welkom zodat onze specialisten u kunnen helpen bij het vinden van uw ideale cv-haard.