55

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Speksteenkachel kopen?

Een speksteenkachel biedt verschillende voordelen. Dankzij de efficiënte verbranding en het hoge rendement is dit een zeer populaire kachel. Daarnaast heeft speksteen een exclusieve uitstraling, waardoor het een verrijking is voor uw interieur. Voor meer informatie staan onze specialisten graag voor u klaar.

Over speksteen

Speksteen is een steensoort die miljoenen jaren oud is. De steen bevat veel talk en voelt daardoor aan als een glad stuk zeep. Speksteen wordt om die reden ook wel zeepsteen, of soapstone, genoemd. In eerste instantie is speksteen relatief zacht en makkelijk te bewerken. Wanneer de speksteen echter een keer verhit is geweest, wordt de steen pas écht hard en kan er een speksteen kachel van gemaakt worden.

De speksteen is een natuurlijk product dat op allerlei plekken ter wereld gevonden kan worden. Door de unieke samenstelling is speksteen één van de meest vuurbestendige materialen.

Hoe werkt de speksteenkachel?

Door de unieke vormgeving van de kachel ontstaat er een cocon van speksteen. Deze cocon zorgt voor isolatie en het behoud van de warmte. In eerste instantie lijkt de werking van de speksteenkachel op die van de houtkachel, maar er zit één groot verschil in. Wanneer u na een paar uur stopt met stoken, blijft de speksteenkachel nog urenlang warm. De stralingswarmte kan nog zo’n 10 tot 24 uur voelbaar zijn.

Efficiënte manier van verbranding van een speksteen kachel

Het gebruik van een speksteenkachel biedt diverse voordelen. Allereerst is het een efficiënte manier van verbranding door de hoge temperaturen. Dit merkt u vooral wanneer u een houtgestookte speksteenkachel heeft, aangezien het hout volledig wordt opgebrand. Geen verspilling, maar optimaal gebruik van de brandstoffen.

Rendement speksteen

Eén van de andere voordelen is het hoge rendement. Speksteen blinkt uit in het vasthouden van warmte, waardoor u niet de hele dag hoeft te stoken om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat profijt te hebben van uw kachel. Het houtverbruik blijft laag en door de hoge stralingswarmte is de speksteen kachel zuiniger dan andere kacheltypes. Het rendement van dit type kachel ligt tussen de 80 en 90 procent, dat is uitzonderlijk hoog.

Verschillende speksteenkachel types

Over het algemeen bestaat een speksteenkachel aan de binnen- en buitenkant uit speksteen. Dat is echter niet altijd het geval. De kachels kunnen ook alleen omhuld zijn met speksteen. Met dit type speksteenkachel profiteert u echter niet optimaal van alle voordelen die speksteen te bieden heeft.

De kachel kan op verschillende manier gestookt worden. Er zijn modellen op hout en op gas. Bij Krul Alltech vindt u beide varianten in het assortiment. Twijfelt u welk type kachel het best bij u past? Onze specialisten kunnen u hier geheel vrijblijvend over adviseren.

Speksteenkachels kopen op hout en gas

Bij Krul Alltech vindt u exclusieve speksteenkachels die stoken op hout of gas. Bekijk het fraaie assortiment online of kom langs in onze Experience Center in Benningbroek! Er staan diverse kachels en haarden voor u klaar om te bewonderen. Onze specialisten staan 6 dagen per week voor u klaar om u te adviseren.

Meer