2

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Meer over de massieve speksteen kachel

Een kachel van massief speksteen wordt ook wel gezien als ‘de echte speksteen kachel’. Waar de decoratieve speksteen kachel bestaat uit een combinatie van staal of gietijzer en speksteen, is de massieve variant namelijk volledig opgebouwd uit speksteen.

Het juiste type speksteen kachel

Een belangrijke eigenschap van de kachel van massief speksteen is het gewicht. Door de grote hoeveelheid stenen die wordt gebruikt is de kachel ontzettend zwaar. In veel gevallen wordt de speksteen kachel daarom ter plaatse opgemetseld. Het is belangrijk om deze factor mee te nemen in uw keuzeproces, aangezien de massieve speksteen kachel niet overal geplaatst kan worden. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden.

Energiezuinig stoken

Voor speksteen kachels geldt dat deze een torenhoog rendement hebben. Voor een open haard geldt bijvoorbeeld een gemiddeld rendement van 15 procent en bij een inzethaard ligt dit tussen de 65 en 75 procent. Het rendement van een speksteen kachel ligt echter nog hoger: tussen de 80 en 90 procent. Er zijn zelfs uitschieters naar de 95 procent.

Het hoge rendement en de urenlange stralingswarmte van de speksteen kachels zorgen er daarnaast voor dat dit type kachel zeer energiezuinig is. Er hoeft niet continu gestookt te worden om het aangenaam warm te krijgen in huis. Dankzij de schone verbranding blijft er daarnaast minder as over en komen er minder rookgassen in de buitenlucht. Hierdoor is het gebruik van een speksteen kachel minder schadelijk voor het milieu dan andere soorten kachels en haarden.

Exclusieve eyecatcher

Speksteen is een prachtige natuursteen met een chique uitstraling. Voor de standaard speksteen kachels wordt het speksteen gecombineerd met staal of gietijzer, een verfijnde combinatie die zorgt voor een sfeervol effect. De uitvoering met massief speksteen bestaat volledig uit speksteen. In combinatie met de speelse vlammen haalt u ook met dit type speksteen kachel een exclusieve eyecatcher in huis.

De kachel van massief speksteen heeft overigens een extra voordeel ten opzichte van de andere speksteen kachels. De massieve variant kan namelijk volledig op maat gemaakt worden. Zo zorgen we ervoor dat de speksteen kachel prachtig aansluit op uw interieur.

Wilt u een massieve speksteen kachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de kachel van massief speksteen in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type speksteen kachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Kachel van massief speksteen – Populaire merken

Meer