642

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Houthaard of houtkachel kopen?

Voor een nieuwe houtkachel bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben een groot assortiment kachels en haarden, waarvan het grootste deel houtgestookt is. Twijfelt u nog over het type of merk? Onze specialisten gaan graag met u om tafel in ons Experience Center in Benningbroek. Zij staan voor u klaar om samen te kijken naar de verschillende mogelijkheden en om u geheel vrijblijvend te adviseren wanneer u een houthaard of houtkachel wilt kopen.

Wanneer u alvast foto’s maakt van de ruimte en de maten opmeet, kunnen onze specialisten ook alvast een schets voor u maken waar de nieuwe houtkachel in verwerkt is. Zo krijgt u direct inzicht in de mogelijkheden.

Schoon en droog hout

Houtkachels zijn geen allesbranders meer. Het is niet langer toegestaan om elk stuk hout te gebruiken in de houtkachel. En dat is maar goed ook. Voor het mooiste vlammenspel en optimaal plezier van uw kachel, kunt u het best onbehandeld en droog hout gebruiken om te stoken. Dat wil zeggen: hout zonder lak- of verfresten dat ongeveer 2 tot 3 jaar de tijd heeft gehad om te drogen na het kappen. We adviseren hiervoor altijd een vochtigheidspercentage van 15 tot 20 procent.

Temperatuur houtkachel

De temperatuur van bijvoorbeeld de centrale verwarming kan met één simpele druk op de knop aangepast worden. Bij de houtkachel is het afstellen van de juiste temperatuur een ander verhaal. Het is niet de bedoeling dat de temperatuur in de woonkamer binnen een uur oploopt tot 30 graden. Laat u daarom goed adviseren over de capaciteit van uw houtkachel.

Iedere kachel heeft een andere capaciteit, die aansluit op de inhoud en mate van isolatie van de ruimte. Wanneer u de capaciteit van de houtkachel afstemt op uw woning of werkruimte, krijgt u al snel aangename temperaturen. Onze specialisten kunnen u hier uitgebreid uitleg over geven.

Houtkachel plaatsen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de plaats van uw houtkachel. Ons advies is om voor een centrale plek in de woning of werkruimte te kiezen. Hiermee verbetert u de warmte-afgifte en zo verhoogt u de efficiëntie van uw houtkachel.

Wanneer onze vakkundige monteurs de houtkachel bij u thuis komen plaatsen, helpen zij u ook direct met het afstellen van de kachel. Een houtkachel die te veel gesmoord wordt, geeft bijvoorbeeld meer roet en creosoot af. Dit kan niet alleen voor overlast in de buurt zorgen, maar hierdoor wordt ook de kans op een schoorsteenbrand groter. Wij kijken daarom altijd samen met u naar het maximale vermogen van uw houtkachel, zodat we het brandgevaar aanzienlijk verkleinen. Meer informatie vindt u op onze pagina over het verantwoord stoken van hout.

Schoorsteen houtkachel

Bij een houtkachel hoort een rookkanaal voor de afvoer van de rookgassen. Het is van belang dat de schoorsteen zo geplaatst moet kunnen worden dat deze niet te veel verslepingen (bochten) zal krijgen. Een schoorsteen die recht omhoog loopt, werkt het best voor de optimale rookafvoer. Daarnaast kunt ervoor kiezen om een houtrookfilter te plaatsen om de overlast van rook en roet te verminderen. Ons team van ervaren monteurs plaatst en levert al vele jaren schoorstenen. Zij kunnen u hierin vakkundig advies geven.

Indien gewenst, kunt u onze hulp ook inschakelen voor het keuren en inspecteren van de rookkanalen. Dit doen wij voor verschillende verzekeringen.

Houtkachel kopen? Laat u informeren in ons Experience Center

U bent van harte welkom in ons Experience Center in Benningbroek voor geheel vrijblijvend advies over de juiste houtkachel. We zijn 6 dagen per week geopend en u kunt zonder afspraak bij ons binnenlopen. Tot snel!