44

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Morso: gietijzeren houtkachels 

Morso is een Deense fabrikant van gietijzeren kachels met ruim 160 jaar ervaring. Het merk werkt veel samen met bekende Deense designers zoals Sigvard Bernadotte, Knud Holscher en Kaare Klint. Daardoor zijn Morso-houtkachels niet alleen van de allerhoogste kwaliteit maar ook esthetisch van een buitengewone klasse.

De gietijzeren kachels van Morso voldoen daarnaast aan de strengste eisen op het gebied van milieu. Dat ziet u terug in het speciale ecolabel waarmee de Morso-houtkachels zijn gecertificeerd: de Scandinavische zwaan. Dit label betekent dat Morso niet alleen staat voor een minimaal effect op het milieu tijdens het stookproces maar ook in de productie en het vervoer van de kachels. 

Welke Morso-kachel moet ik kopen?

Welke Morso-kachel de beste koop is, hangt helemaal van uw eigen wensen af. Met Morso-houtkachels kunt u namelijk veel kanten op. Uw keuze kan afhangen van  bijvoorbeeld de volgende punten:

  • Wilt u een vrijstaande of ingebouwde houtkachel? Met een keuze voor vrijstaand heeft u vaak een spectaculair zicht op de vlammenzee binnenin de kachel. Kiezen voor inbouw heeft natuurlijk ruimtebesparing als voordeel maar kan ook een elegantere keuze zijn in moderne of minimalistische interieurs.
  • Is de houtkachel vooral bedoeld voor warmte en gezelligheid in de woonkamer of is het de primaire warmtebron voor uw woning? In het eerste geval kiest u voor een stralingskachel, in het laatste past een convectiekachel waarschijnlijk beter bij uw doel. 
  • Ook het formaat is natuurlijk van groot belang. Een te kleine kachel zal niet voldoende warmte kunnen opwekken om het behaaglijk warm te krijgen in huis. Een te groot exemplaar neemt (te) veel ruimte in beslag maar hierbij moet bovendien voortdurend de luchttoevoer worden afgesloten om het niet té warm te stoken in huis. Een gevolg daarvan is onvolledige verbranding van het hout wat weer zorgt voor veel roetdeeltjes die neerslaan op het glas en in de schoorsteen. 

Een houtkachel is een investering waar u nog vele jaren plezier van zult hebben. Daarom is het belangrijk erop te kunnen vertrouwen dat u de juiste keuze maakt. Daarvoor bent aan het juiste adres bij Krul Alltech.

Vind uw nieuwe kachel bij Krul Alltech

Met al die zaken om rekening mee te houden, is het fijn als er iemand met u meedenkt. De specialisten van Krul Alltech staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Samen met u ontdekken wij graag welk type Morso-kachel optimaal past binnen uw interieur, uw leven en uw wensen. Naast hang haarden, inbouwhaarden, inzethaarden en vrijstaande houtkachels, is Morso ook het merk  voor buitenhaarden en houtskoolbarbecues. 

In onze showroom vindt u verschillende modellen op voorraad. Sommige hiervan zijn ook brandend te bekijken zodat u een goed gevoel krijgt bij verschillende kachels van Morso.