13

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Tulikivi speksteenkachels

Tulikivi is een Finse kachelproducent gespecialiseerd in de vervaardiging van hoogwaardige, warmte-vasthoudende speksteenkachels. Die eigenschap maakt dat de Tulikivi-kachels veel voordelen hebben waar we u graag mee laten kennismaken. 

Bij de verbranding in een houtkachel komt doorgaans meer warmte vrij dan er direct kan worden benut voor de verwarming van uw woning. Veel warmte gaat dus verloren. Zonde zowel voor uw portemonnee als voor het milieu. Tulikivi-speksteenkachels houden een groot deel van deze warmte vast om het vervolgens over een langere periode weer af te geven aan de omgeving.

Het geheim daarachter zit in het gebruikte materiaal. Speksteen heeft de eigenschap dat het bijzonder goed in staat is om warmte op te slaan. De warmte dringt in het steen waardoor de kachel als het ware fungeert als een grote accu. Daarmee is een speksteen houtkachel zelfs uren nadat het vuur is gedoofd een warmtebron. Eén tot twee uur stoken kan zo een warmteafgifte tot wel twaalf uur realiseren.

Is een Tulikivi-speksteenkachel milieuvriendelijk?

Duurzaamheid en de belasting voor het milieu spelen in steeds meer aspecten van het leven een belangrijke rol. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de verwarming van onze huizen. Tulikivi zet milieuvriendelijkheid en duurzaamheid voorop in alles wat het bedrijf vervaardigt. De keuze voor speksteen speelt daarin een belangrijke rol. Een aantal reden waarom de kachels van Tulikivi een milieuvriendelijke keuze zijn: 

  • Steen is een duurzaam materiaal. 
  • Zoals u hierboven kon lezen, gaat een speksteenkachel uiterst efficiënt om met de vrijgekomen warmte. 
  • Tulikivi heeft onderzoek laten doen naar de CO2-voetafdruk van zijn speksteenkachels. Al na twee jaar blijkt de milieu-impact van de productie van de kachel te zijn geneutraliseerd.

Een Tulikivi-speksteenkachel stoken betekent dan ook dat u uiterst efficiënt omgaat met uw brandstof en de vrijgekomen warmte. Dat is dus goed voor het milieu maar ook voor uw eigen portemonnee.

Ook de levensduur van uw kachel heeft natuurlijk invloed op de duurzaamheid. Daarom kunt u bij Krul Alltech ook terecht voor een ruim assortiment Tulikivi-onderdelen en het onderhoud van uw Tulikivi-speksteenkachel. Zo kunt u erop vertrouwen nog vele jaren van uw aankoop te genieten.

Uw Tulikivi-dealer in Nederland

Krul Alltech is erkend Tulikivi-dealer in Nederland. In onze showroom vindt u dan ook verschillende modellen speksteen-houtkachels op voorraad. Komt u dus gerust een keer langs om kennis te maken met de Tulikivi-kachels. 

Samen met onze specialistische medewerkers vindt u dus altijd de kachel die perfect aansluit bij uw wensen en woonsituatie. En dat is wel zo’n prettig idee want u wilt natuurlijk nog vele jaren van uw nieuwe kachel kunnen genieten. 

Bij Krul Alltech staan we voor u klaar om u daarvan te verzekeren. Zowel met advies voor aanschaf van uw droomkachel, als met specialistische vakmensen voor al uw Tulikivi-speksteenkachel onderhoud.