36

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

CV kachel kopen?

Grote kans dat u de cv kent als de traditionele centrale verwarming; de verwarming die werkt op een gasketel. Door de jaren heen heeft de centrale verwarming zich dusdanig ontwikkeld dat we ook de moderne houtgestookte cv kachel in ons assortiment hebben. Wilt u hier meer over weten of een cv kachel kopen? Lees dan vooral verder.

Traditionele cv

De traditionele cv is één van de meest voorkomende verwarmingssystemen in Nederland. Rond 1800 werd deze voor het eerst in Nederland geïnstalleerd. De mogelijkheid om meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen was vernieuwend en dit zorgde ervoor dat de centrale verwarming een plek kreeg in veel Nederlandse huishoudens. Inmiddels wordt nog steeds het grootste deel van alle huishoudens door de traditionele cv verwarmd.

De traditionele werking van zo’n warmwater cv is als volgt: een boiler zorgt er met behulp van de cv-ketel voor dat er warm water door de verwarmingsbuizen en radiatoren stroomt om warmte af te geven. Een voordelige manier om meerdere ruimtes tegelijk en evenredig te verwarmen.

Moderne houtgestookte cv-kachel

De moderne cv-kachel maakt gebruik van een andere manier van verwarming dan bij de traditionele cv het geval is en kan ingezet worden als bijverwarming voor de reguliere centrale verwarming. Er zijn echter ook verschillende gelijkenissen. De houtgestookte cv-kachel omschrijven wij bijvoorbeeld zelf vaak als een combinatie tussen de traditionele centrale verwarming en de houtkachel. De moderne versie van de cv is namelijk, net als de traditionele cv, bedoeld om meerdere ruimtes tegelijk te kunnen verwarmen. Net als de houtkachel is de moderne cv-kachel houtgestookt en zijn de vlammen zichtbaar.

Werking houtgestookte cv-kachel

De houtgestookte cv-kachel beschikt over extra kamers met water, die gekoppeld zijn aan de radiatoren. De kachel wordt opgestookt en afhankelijk van het stookgedrag en de hoeveelheid hout stijgt de temperatuur van het water. In de ene kamer zit koud water dat wordt opgewarmd en door de leidingen wordt gepompt. De andere kamer is voor het afgekoelde water dat retour komt uit de radiatoren en weer opgewarmd moet worden. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel waarin er continu verwarmd water door de leidingen wordt gepompt.

Houtgestookte cv-kachel op de waterleiding

Het is mogelijk om sanitair water te verwarmen met uw houtgestookte cv-kachel. Hiervoor is vaak wel een warmwaterstation of buffervat voor nodig. Bent u benieuwd wat er bij u mogelijk is? Laat u dan informeren door een van onze adviseurs!

Laat u adviseren over de veiligheid

Het is van groot belang om rekening te houden met de extra appendages, onderdelen voor de leidingen, die zorgen voor een veilige situatie. Een cv-kachel die water opwarmt kan namelijk oververhit raken wanneer deze niet goed geïnstalleerd is. Oververhitting kan ervoor zorgen dat het water uitzet en de druk oploopt. In het ergste geval kan de warmtewisselaar zelfs exploderen. Om dit te voorkomen leveren wij alle veiligheidsappendages die ervoor zorgen dat de druk op tijd kan ontsnappen, de cv-kachel tegen oververhitting wordt beveiligd en dat de kachel gekoeld kan worden. Ook leveren wij een thermomix ventiel die ervoor zorgen dat de haard optimaal blijft branden.

CV kachel kopen? Neem direct contact op.

Voor meer informatie over ons houtgestookte cv-kachel aanbod bent u van harte welkom in ons Experience Center in Benningbroek. Een afspraak is niet nodig, maar met u een afspraak bent u er wel van verzekerd dat onze specialisten rustig de tijd voor u kunnen nemen.

Meer