13

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de houtgestookte cv

In ons assortiment vindt u twee soorten hout cv-kachels: de ingebouwde variant en de vrijstaande houtkachel. De werking is hetzelfde, maar ze hebben allebei een eigen uitstraling. Welke houtkachel heeft uw voorkeur?

Hout cv-kachel

Een hout cv-kachel is een houtkachel die is aangesloten op de centrale verwarming. De kachel is voorzien van zogenaamde ‘kamers’ met water en de verbranding van het hout in de kachel zorgt ervoor dat dit water verwarmd wordt. Het warme water gaat vervolgens naar een buffervat, waar de warmte eventueel wordt opgeslagen. Daarna wordt het via de verwarmingsbuizen naar de radiatoren gepompt, waardoor de warmte verspreid wordt.

Vrijstaande hout cv-kachel als bijverwarming

Hout cv-kachels worden veelal gebruikt als bijverwarming naast de traditionele centrale verwarming. Radiatoren worden meestal netjes weggestopt achter een ombouw terwijl houtkachels juist een eyecatcher zijn. Door de hout cv als bijverwarming te gebruiken, heeft u enerzijds het sfeervolle effect van de speelse vlammen van een houtkachel en anderzijds de evenredige verspreiding van de traditionele centrale verwarming.

Inbouw of vrijstaand?

Over het algemeen zien we de ingebouwde kachel vaker terugkomen in het moderne, strakke interieur. Ook in kleinere ruimtes biedt een inbouw een praktische oplossing, doordat u hier de nodige ruimte mee kunt besparen. Bij een robuust, landelijk interieur zien we toch vaak de voorkeur voor een vrijstaande houtkachel. Het industriële interieur brengt daarentegen nog wel eens een tweedeling met zich mee. Een grove vrijstaande kachel en een strakke ingebouwde kachel met veel vuurzicht komen hierin allebei goed tot hun recht.

We merken in de praktijk vooral dat de voorkeur voor inbouw of vrijstaand per persoon verschilt. Daarom denken we graag met u mee om voor uw persoonlijke situatie te bepalen welke type kachel het best bij u en uw interieur past en wat de mogelijkheden zijn.

Tip! Combineer uw cv-kachel met een buffervat voor het optimale rendement van uw kachelsysteem. Het buffervat kan de warmte opslaan die reeds opgewekt is, maar nog niet direct nodig is. Zo voorkomt u onnodig warmteverlies en bespaart u op uw energieverbruik. Een buffervat kan daarnaast goed gecombineerd worden met een zonneboiler. Onze specialisten adviseren u hier graag over.

Wilt u een vrijstaande hout cv-kachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van een vrijstaande hout cv-kachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type kachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Vrijstaande hout cv – Populaire merken

Meer