56

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Open tuinhaard of gesloten buitenkachel kopen?

Zit u graag buiten in de tuin en bent u op zoek naar een sfeervolle tuinhaard of tuinkachel voor de koele zomeravonden? Wij hebben een ruim assortiment met diverse soorten buitenhaarden en tuinhaarden.

Open tuinhaard

Een tuinhaard is vergelijkbaar met een open haard: er zit niks tussen de vlammen en de open lucht. Het grote voordeel hiervan is dat u met de tuinhaard direct het knusse gevoel van een kampvuur krijgt. De vlammen zijn goed zichtbaar doordat er geen venster voor zit, u kunt het verbrande hout ruiken en de warmte van de buitenhaard is goed voelbaar.

Afhankelijk van het type tuinhaard dat u kiest, kunt u er eventueel ook voor kiezen om een rooster boven het vuur te hangen. Onze specialisten denken hierover graag met u mee.

Het nadeel is echter dat de as makkelijk weg kan waaien, doordat de haard niet is afgesloten van de buitenlucht. Wanneer u de tuinhaard echter in de luwte neerzet, heeft u hier minder last van.

Gesloten tuinkachel

Wanneer u kiest voor het hogere rendement, komt u al snel bij een gesloten tuinkachel uit. Bij een open tuinhaard is het rendement ongeveer 10 procent, terwijl het rendement van een gesloten tuinkachel rond de 65 procent ligt. Doordat het rendement van de tuinkachel zoveel hoger ligt, heeft u hiervoor ook minder hout nodig.

Een gesloten tuinkachel geeft bovendien meer warmte af, waardoor deze uitermate geschikt is voor als u bijvoorbeeld uw veranda warm wilt stoken. Wanneer u kiest voor een tuinkachel met gesloten verbranding zijn de vlammen nog steeds zichtbaar dankzij de ingebouwde ruit. Een gesloten tuinhaard met een schone verbranding produceert daarnaast amper rook. U kunt dus stoken zonder dat anderen last hebben van de buitenhaard.

Gezellige zomeravonden

Ga voor het ultieme buitengevoel met een tuinhaard of -kachel. Een knusse oplossing voor wanneer het ‘s avonds begint af te koelen buiten en u eigenlijk nog zo lekker zit. Natafelen na een heerlijke barbecue, lekker een wijntje doen met de buren of een gezellige avond met vrienden. Dankzij de tuinhaard of tuinkachel kunt u zo lang blijven zitten als u wilt.

Bekijk ons volledige aanbod

Laat u adviseren door onze specialisten in het Experience Center in Benningbroek wanneer u op zoek bent naar de buitenkachel of buitenhaard die bij u en uw tuin past. Zij helpen u graag verder.