• Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

Meer over de pelletkachel voor buiten

Na de pelletkachel voor binnen is er nu ook een pelletkachel voor buiten. Deze tuinkachel kan qua werking het best vergeleken worden met een houtkachel, maar dan met een hoger rendement en een minimale hoeveelheid rookgassen.

Werking pelletkachel

De standaard pelletkachel heeft een ingebouwd computertje dat ervoor zorgt dat de toevoer van houtpellets geregeld wordt. De pelletkachel voor buiten werkt echter zonder computertje. Waar het vuur in de reguliere pelletkachel met één druk op de knop kan worden ontstoken, heeft u hier bij de buitenkachel een aanmaakblokje voor nodig.

De brandduur van de buitenkachel bepaalt u zelf op basis van de hoeveelheid houtpellets in de voorraadbunker. Met een volle voorraadbunker brandt de pelletkachel gemiddeld 5 uur. Wilt u de kachel minder dan 5 uur laten branden, zorgt u er dus simpelweg voor dat er minder houtpellets in de bunker zitten als u de kachel ontsteekt. De houtpellets zijn tussentijds heel gemakkelijk bij te vullen, voor het geval u de kachel de hele dag wilt laten branden.

Buitenkachel met houtpellets

Iedere pelletkachel maakt gebruik van houtpellets. Deze staafjes lijken qua vorm nog het meest op biks, het voer dat paarden en konijnen bijvoorbeeld krijgen. Het grote verschil is dat de pellets van hout gemaakt zijn. Bij de aanschaf van uw houtpellets is de kwaliteit de belangrijkste factor, aangezien de juiste pellets beter stoken en schoner zijn voor uw kachel. Het goedkopere afvalhout kan stukjes metaal bevatten die schadelijk zijn uw kachel.

Installatie en onderhoud

Om de kachel veilig en optimaal te laten branden, is het belangrijk om deze op de juiste manier te installeren. Dit neemt ons ervaren montageteam graag voor u uit handen als onze installateurs de kachel komen plaatsen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw kachel de beste plaats krijgt en perfect afgestemd wordt op zijn omgeving.

Wilt u een pelletkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de buitenkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Populaire merken

  • Häussler
  • POB
Meer