• Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

De pelletketel-cv van Blueburn

Voor een betrouwbare en betaalbare pelletketel-cv bent u bij Blueburn aan het juiste adres. Blueburn is een kachelproducent die zich volledig heeft toegelegd op het verbeteren van de efficiëntie van de cv-pelletkachels. Geen uitgebreide productlijn met hippe modellen, wel de perfecte ketel voor iedere verwarmingsbehoefte. Ideaal dus voor wie op zoek is naar gewoon een goede pelletketel.

Een Blueburn-pelletketel is vergelijkbaar met een houtkachel die wordt aangesloten op de cv-installatie. Het belangrijkste verschil is dat er niet wordt gestookt met houtblokken maar met zogenaamde pelletkorrels. Dat zijn speciale korrels van samengeperst hout. Doordat de verbranding hiervan beter kan worden gereguleerd, kan ook de vrijgekomen warmte vele malen efficiënter worden benut. Wat ons brengt bij een veelgestelde vraag over pelletketels.

Is een Blueburn-pelletketel duurzaam?

Met alle berichten over klimaatverandering en zeespiegelstijging wordt duurzaamheid bij steeds meer aankopen een belangrijke overweging. Niet zo gek dus dat veel mensen zich afvragen hoe duurzaam een pelletgestookte cv-ketel van Blueburn eigenlijk is. Wat we hierboven schreven over de efficiënte omgang met warmte gaf al een eerste antwoord op die vraag. Toch zetten we de duurzame voordelen van pelletketels graag nog even voor u op een rijtje:

  • Doordat een pelletketel wordt gestookt met de speciale pelletkorrels kan de vrijkomende warmte veel efficiënter worden benut dan bij gewone houthaarden.
  • De pellets worden gemaakt van hout dat over het algemeen wordt gezien als een duurzamere bron om mee te stoken dan aardgas. Dat heeft ermee te maken dat de kringloop van hout vele malen korter is: CO2 die bij de verbranding vrijkomt, wordt weer opgenomen door aangroeiende bossen terwijl aardgas miljoenen jaren geleden is gevormd. Verbranding daarvan voegt dus CO2 toe die miljoenen jaren geleden is vastgelegd.
  • Door recirculatie toe te passen verhoogt Blueburn het rendement van zijn pelletketels nog verder. Er gaat minder warmte verloren.
  • Met een pelletketel cv stookt u vaak zelfs zuiniger dan met gas, ook nog goed voor uw portemonnee dus.

Welke Blueburn-pelletkachel past bij u?

Rest natuurlijk nog de vraag welke pelletgestookte cv-ketel het meest geschikt is voor uw woning. De pelletketels van Blueburn zijn zo ver doorontwikkeld dat ze een ideaal alternatief bieden voor de gastgestookte cv-ketel. Zo hoeft u dankzij een ruime interne voorraad de pellets maar zo’n één keer per week aan te vullen. Een zogenaamde onderschuifbrander zorgt ervoor dat de verbranding niet wordt verstoord door de aanvoer van pellets.

Blueburn-pelletkachels zijn er in vier verschillende modellen, ingedeeld op het maximaal vermogen dat zij leveren. Dat is wel zo overzichtelijk maar bij Krul Alltech begrijpen we dat u desondanks graag zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Een cv-ketel is immers een investering voor vele jaren waar u ook mee stookt.

U bent daarom van harte welkom in onze showroom. Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u te bepalen welke Blueburn-pelletkachel of pelletketel het beste bij u past maar natuurlijk ook om u de verschillende modellen te tonen die wij op voorraad hebben.