27

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

MCZ: Meesters in (CV-)Pelletkachels

MCZ is een fabrikant die is gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van hoogwaardige pelletkachels. In de afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf kachels met veel uiteenlopende opties. Hun kachels zijn verfijnd en bewust met energie, maar bovenal kwalitatief en esthetisch van topkwaliteit.

Bij MCZ zien ze “fire as furniture”, oftewel vuur als een meubelstuk. Een gedachte die we bij Krul Alltech alleen maar kunnen onderschrijven. Weinig brengt een woning immers zoveel sfeer en warmte – letterlijk en figuurlijk – als een kachel met een mooi brandend haardvuur. Een pelletkachel is daarmee zoveel meer dan een bron van warmte. Het is een belangrijk onderdeel van uw interieur. En, dankzij het gebruik van pelletkorrels is deze manier van verwarmen duurzamer dan ooit.

Hieronder beschrijven we voor u graag de voordelen van een pelletkachel of cv-pelletkachel van MCZ. Twijfelt u nog of dit type kachel bij u past? Of wilt u de verschillende modellen graag in het echt zien, al dan niet brandend? Bij Krul Alltech hebben we altijd een grote selectie op voorraad in onze showroom. Komt u vooral een keer kijken, dan kunt u indien gewenst meteen persoonlijk advies inwinnen voor het vinden van uw ideale kachel.

De MCZ pelletkachel

Ze kwamen hierboven al even voorbij: een pelletkachel wordt gestook met zogenaamde pelletkorrels. Dat zijn korrels van geperste houtsnippers. Deze pellets maken dit type kachel zuiniger en daarmee duurzamer dan klassieke houtkachels. Vanwege die duurzaamheid is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om een subsidie te krijgen voor de aanschaf van uw pelletkachel.

Met een keuze voor pellets als warmtebron levert u bovendien niet in op sfeer en uitstraling. Neem nu de MCZ Cute: een stijlvol model met minimalistisch design, met een uitstekend zicht op de vlammen binnenin. Wees van harte welkom in onze showroom als u hem in actie wilt zien.

MCZ pelletkachel en uw cv installatie

Bij een open haard of houtkachel bestaat vaak nog het beeld dat alleen de kamer waar de kachel zich bevindt, wordt verwarmd. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Met een cv-pelletkachel profiteert u van de gezelligheid van een mooi haardvuur, de duurzaamheid en warmte efficiëntie van pelletkorrels, en een volledig verwarmde woning.

De warmte die vrijkomt bij verbranding van de pellets, wordt dan aangewend om het water in de cv-installatie te verwarmen. Dat warme water stroomt vervolgens door de verwarmingsbuizen het hele huis door naar ieder vertrek waar behoefte is aan warmte. Net als bij een “gewone” cv-verwarming dus, maar dan met het genot van een mooi vlammenspel. 

Hebben we u al warm gemaakt voor een pelletkachel van MCZ? Komt u dan vooral een keer langs in onze showroom, dan vinden we samen uw ideale kachel.