37

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Houtkachels van Contura

In alle houtkachels van Contura herkent u het Zweedse vakmanschap en de passie voor vuur die in het Scandinavische DNA verweven zijn. In het hoge noorden kennen ze als geen ander het belang van een houtkachel met een hoog rendement, een kachel die zelfs tijdens de koude wintermaanden in het noordelijkste puntje van Zweden zorgt voor een behaaglijke warmte in huis. Met andere woorden: een Contura-kachel!

Rendement is daarbij het sleutelwoord. Hoe kan de warmte die binnenin de kachel vrijkomt zo efficiënt mogelijk worden benut? De houtkachels van Contura zijn daarom gemaakt van speksteen. Deze steensoort houdt de vrijgekomen warmte van het houtvuur vast om die vervolgens langzaam aan de omgeving af te staan. Daarmee zorgt een Contura-kachel ook nadat het vuur gedoofd is nog lange tijd voor een aangename warmte.

Welk hout is voor uw Contura-houtkachel het beste?

Behalve het belang van de kachel zelf kennen ze in Zweden het tweede geheim van een goed haardvuur: het gebruikte hout. U zult dus nog meer plezier beleven van uw Contura-kachel wanneer u een basisbegrip heeft van de eigenschappen van verschillende houtsoorten. 

Zoals u in het overzicht hieronder terug kunt vinden, is elzenhout bijvoorbeeld erg geschikt voor de speksteenhoutkachels van Contura. Welk stookhout het beste gebruikt kan worden, hangt echter vooral af van uw persoonlijke voorkeuren:

  • Eikenhout wordt het meest gebruikt om mee te stoken. Het is een harde, elastische houtsoort die bij vrijwel iedere bouwmarkt te krijgen is. Eikenhout brandt lang in vergelijking tot ander hout maar het aankrijgen van het vuur duurt langer. Eikenhout zorgt voor een rustig vlammenspel en mooi gloeiende kooltjes. In uw Contura-kachel is dit hout vooral geschikt om over een heel lange periode uw woning te verwarmen: de lange brandtijd in combinatie met het vasthouden van warmte door het speksteen zorgt namelijk voor een erg lange warmteafgifte. 
  • Beukenhout is eenvoudig te vinden en droogt snel. Net als eiken is het een harde houtsoort wat zorgt voor een trage verbranding en lange warmteafgifte. Beukenhout geeft heldere vlammen en is vooral geschikt voor grotere typen houtkachels.
  • Elzenhout is lichter en heeft daardoor een snellere verbranding en warmteafgifte. Dit maakt het een geschikt houtsoort voor Contura-speksteenkachels, die snel vrijkomende hitte kunnen vasthouden om het over een langere periode af te staan aan de omgeving.
  • Berkenhout levert een schone verbranding op en daardoor weinig vervuiling van het rookkanaal. Deze houtsoort zorgt voor een mooi vuur. Het hout spat niet wat veilig is, maar wat ook een nadeel kan zijn als u juist geniet van een knisperend haardvuur.
  • Fruitbomenhout geeft een mooi en rustig vuur. Het is dan ook een gewilde brandstof maar vaak lastiger te krijgen. Dat komt door de kleine stammen van fruitbomen die lastig te kloven en te drogen zijn.
  • Naaldhout wordt eigenlijk uitsluitend gebruikt als aanmaakhout, omdat het snel ontbrandt en in korte tijd veel warmte afgeeft. Doordat het snel opbrandt, is het minder geschikt als stookhout. Voor een Contura-speksteenkachel zou het – vergelijkbaar met elzenhout – dan nog geschikt kunnen zijn. Helaas kan hars uit de boomschors zorgen voor vervuiling in stookruimte en schoorsteen.

Gebruik nooit gelakt, geverfd of verduurzaamd hout voor in de houtkachel. Bij verbranding van dergelijk bewerkt hout komen stoffen vrij die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu. 

Krul Alltech als uw Contura specialist

Bij Krul Alltech hebben we al ruim vijftien jaar ervaring met het adviseren van mensen in hun zoektocht naar de perfecte kachel. We begrijpen dat u bij die zoektocht niet over één nacht ijs gaat: een houtkachel is immer een investering die u nog jaren warmte, gezelligheid en plezier moet brengen.

Om te zorgen dat uw Contura-kachel ook echt zo lang een bron van plezier kan zijn, doen we meer dan het leveren van uw kachel. U kunt bij ons ook terecht voor Contura onderdelen of het onderhoud van uw kachel. Zo helpen we u om uw houtkachel van Contura in topconditie te houden, zodat u er nog lang van kunt genieten! 

Maar eerst is het natuurlijk van belang om een Contura te vinden waar u content mee bent.

U bent daarom van harte welkom in onze showroom. Daar hebben we veel verschillende houtkachels en houthaarden op voorraad, uiteraard ook van Contura. Onze gespecialiseerde en enthousiaste medewerkers staan voor u klaar om samen met u de Contura-houtkachel te vinden die helemaal bij u past.