48

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Houthaarden en gashaarden van Kalfire

Kalfire is een Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1981 hoogwaardige houthaarden en gashaarden produceert. 

Het kopen van een haard is voor veel mensen een belangrijke investering, niet alleen financieel maar ook vanwege de jaren vol warmte en gezelligheid die de kachel moet brengen. Dat begrijpen we bij Krul Alltech maar al te goed. Daarom vindt u op deze pagina uitgebreide informatie over het innovatieve merk Kalfire. Zo kunt u rustig bepalen of een Kalfire een haard biedt die bij uw wensen past.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Kalfire gesloten haarden produceert. Niet iedereen weet het verschil tussen een open en een gesloten verbrandingssysteem. Hieronder zetten we de belangrijkste kenmerken van de gesloten haard kort voor u op een rijtje.

Wat is een gesloten haard?

Het belangrijkste verschil tussen de open en de gesloten haard laat zich raden. Een open haard heeft geen ruit voor de verbrandingskamer, een gesloten systeem wel. In het eerste geval spreken we dan van een open verbranding, in het tweede van een “gesloten verbranding”. Voor u zijn vooral de gevolgen van dat verschil belangrijk om te kennen:

  • Een gesloten houthaard of gashaard heeft in de regel een hoger rendement dan een open haard doordat de vrijgekomen warmte efficiënter benut kan worden.
  • Doordat bij een gesloten systeem de temperatuur in de verbrandingskamer hoger oploopt, is er bovendien sprake van een schonere verbranding dan bij open haarden.
  • Het belangrijkste voordeel van de open haard is waarschijnlijk de nostalgie van de knisperende houtblokken en het vrije zicht op de vlammen.
  • Bij een gesloten haard geniet u via een ruit alsnog van de charme van het vlammenspel.

Kortom: de keuze is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Als u de charme en romantiek zoekt van het zitten bij een kamp- of haardvuur, is een openhaard een goede keuze. In de meeste gevallen is de gesloten systeem echter beter geschikt dankzij het hogere rendement en de schonere verbranding. 

Welke Kalfire-haard past bij u?

U zit goed bij Kalfire als u een innovatieve houthaard of gashaard zoekt. Om u nog een stapje verder te helpen, bespreken we nog kort een paar van de populairste modellen.

De driezijdige houthaard W66/48S heeft een verbrandingskamer die aan drie zijden is voorzien van glas zodat u een optimaal zicht heeft op de vlammen. Hetzelfde geldt voor de driezijdige prestige-haard GP85/55S.

Een fronthaard geeft vanaf de voorzijde een spectaculair uitzicht op het vuur. Dit type kan als het ware worden verzonken in de muur, waardoor een strak en minimalistisch design ontstaat. Een populair voorbeeld is de Kalfire W85/40F (houthaard) of de G120/41F (gashaard).

Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen over Kalfire-houthaarden en gashaarden? Of wilt u graag persoonlijk advies bij het vinden van uw ideale kachel? U bent van harte welkom in onze showroom waar u een groot assortiment kachels kunt bekijken en vergelijken uiteraard met de professionele adviezen van onze medewerkers tot uw beschikking.