34

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Nordic Fire pelletkachels en cv-kachels

Nordic Fire is een Nederlandse producent van onder meer cv-kachels en pelletkachels. De kachels zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd via speciale Nordic Fire dealers. Ook bij Krul Alltech hebben we meerdere modellen op voorraad. In onze showroom kunt u ze – al dan niet brandend – bekijken. Wilt u eerst meer weten over de verschillen tussen de typen kachels van Nordic Fire? Lees dan hieronder verder.

Nordic Fire cv-kachels

Nordic Fire produceert cv-houtkachels en cv-inbouwkachels. Met een houtgestookte cv-kachel verwarmt u voortaan uw hele woning op hout. De cv-houtkachel wordt aangesloten op uw bestaande cv-installatie, waardoor het gestookte hout kan worden gebruikt om alle vertrekken in uw woning te verwarmen.

U heeft de keuze tussen een vrijstaande of een ingebouwde cv-kachel. Een vrijstaande houtkachel is voor veel mensen het ultieme symbool van gezelligheid. Het voordeel van een ingebouwde variant, is dat deze veel minder ruimte in beslag neemt dan een vrijstaande kachel. Daarnaast kan de warmte in een ingebouwde cv-kachel beter worden benut, waardoor dit type vaak zuiniger is dan een vrijstaande kachel. 

Nordic Fire pelletkachels

Pelletkachels worden gestookt met korrels van geperste houtsnippers: “pelletkorrels”. Ze zijn meestal efficiënter – en dus zuiniger – dan klassieke houtkachels. Dat voelt u natuurlijk in de portemonnee en de warmte van uw woning. Maar er is nog een belangrijk voordeel.

Door de efficiëntere verbranding, zijn pelletkachels minder vervuilend dan open haarden en gewone houtkachels. Daarom is het soms zelfs mogelijk om subsidie te krijgen voor uw pelletkachel. De kachel moet hiervoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Neem voor een advies op maat contact met met ons op, we denken graag met u mee voor de optie die het beste bij u past.

Welke pellets gebruikt u voor uw Nordic Fire?

Pellets zijn er in veel verschillende soorten en kwaliteiten. De beste pellets herkent u aan een EN+a1 keurmerk: deze pelletkorrels zijn gemaakt uit 100% schoon zaagsel van vuren en grenen. Dit type pellets is licht van kleur. Een donkerder kleur duidt op de toevoeging van loofhout of hardhout.

De verkeerde pellets kunnen schade aanbrengen aan uw kachel. Dat komt doordat er dan sprake kan zijn van een wisselende samenstelling, waardoor de kachel telkens opnieuw moet worden ingeregeld. Ook is er geen controle op welke stoffen er in de pelletkorrels verwerkt zijn, wat schadelijk kan zijn voor de kachel. Zo zitten in de bovengenoemde houtsoorten – die de korrels donkerder van kleur maken – stoffen die gietijzer en staal aantasten bij verbranding.

Heeft u verder nog vragen over de producten van Nordic Fire?

Bij Krul Alltech zijn we trots om ons Nordic Fire dealer te mogen noemen. Komt u gerust eens kijken in onze showroom om de kachels in actie te zien. Of neemt u contact met ons op als u vragen heeft over de verschillende typen Nordic pellet- en cv-kachels.