11

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Leenders-houtkachels, vanuit een passie voor vuur

Bij Leenders-houtkachels staat de klassieke schoonheid van het vuur centraal. In het bijzonder de charme van een zelf gestookt houtvuurtje in de buitenlucht. ‘Ik besef regelmatig dat vuurtje stoken mijn vak is,’ schrijft directeur Bart Leenders op de bedrijfswebsite. ‘Dat maakt me erg gelukkig.’

Al sinds 1979 zit dat geluk verwerkt in de Leenders-kachels, destijds nog onder leiding van oprichter Harrie. Het bedrijf droeg toen nog de naam Harrie Leenders Haardkachels en werd gerund door Harrie en zijn vrouw Margriet, die de showroom bemande. Met recht een echt Hollands familiebedrijf dus, waar de passie in ieder product verwerkt zit.

Die passie zorgt ervoor dat iedere Leenders-kachel de gezelligheid van het vuur accentueert. Bent u op zoek naar een houtkachel voor buiten, om tot in de late uurtjes met vrienden en familie te genieten van zwoele zomeravonden? Of haalt u de charme van dat zelfgestookte vuurtje waar Bart Leenders zo van kan genieten liever in uw woonkamer? Bij Leenders bent u hoe dan ook aan het juiste adres.

Waar moet ik op letten bij een Leenders-houtkachel?

Het beeld dat we hierboven schetsen maakt één ding duidelijk: een Leenders-houtkachel is meer dan een bron van warmte. Het is een investering in sfeer en gezelligheid, een investering waarmee u bovendien jaren vooruit kunt. Alle reden dus om de aankoop goed te overwegen. Let u bij aanschaf van een houtkachel in ieder geval op het volgende:

  • Wilt u de houtkachel als primaire warmtebron voor uw hele woning gebruiken? Of is de kachel vooral bedoeld als sfeerobject dat slechts één vertrek op temperatuur dient te houden?
  • Welk model past bij uw woning? Wilt u dat de houtkachel een echte blikvanger is ook wanneer hij uitstaat? Of heeft u juist liever dat hij alleen de spotlights opeist wanneer hij brandt?
  • In het verlengde daarvan is er nog de keuze tussen een losstaande of een ingebouwde haard. De laatste valt meer weg in het interieur, neemt minder ruimte in en is bovendien vaak efficiënter doordat de warmte beter kan worden benut. Daar staat tegenover dat een vrijstaande houtkachel vaak een spectaculair zicht biedt op de vlammenzee.

Komt u er zelf niet helemaal uit, heeft u specifieke wensen of wilt u gewoon zeker weten welke Leenders-kachel voor u gemaakt is ? U bent van harte welkom in de Krul Alltech showroom. Onze medewerkers staan klaar om u van professioneel en passend advies te voorzien. 

Altijd een Leenders-kachel die bij u past

We zeiden het al: bij Leenders hebben ze een passie voor vuur en die passie ziet u terug in de productlijn. Zo is er de Fältovn die doet denken aan een klassiek kolenfornuis. 

De Pharos Interior is daarentegen een toonbeeld van modern design. Het is de enige open gestookte haard van Leenders zonder glas voor de vlammen. De ronde vuurplaats nodigt uit tot een gezellige avond rond het vuur. Wat deze houtkachel uniek maakt, is dat hij als zwevend object aan het plafond wordt bevestigd. Een hangend kampvuur: een geheel eigen kijk op dat zelfgestookte vuurtje waar Bart Leenders zelf zo van kan genieten.