23

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Charnwood houtkachels

Met een Charnwood kachel kiest u voor een klassiek Brits kachelmerk waarbij een duurzaam design en de hoogste kwaliteit voorop staan. Nog steeds worden de kachels van Charnwood uitsluitend in Groot Brittannië geproduceerd maar in de showroom van Krul Alltech vindt u uiteraard een grote selectie modellen. 

Het bedrijf Charnwood werd in 1972 opgericht door Alfred Wells en twee van zijn zoons. Aanvankelijk werden vooral tractoren en andere machines gerepareerd. Toen de oliecrisis van de jaren ‘70 de olieprijs torenhoog opdreef, werd begonnen met de productie van houtkachels. Olie was duur maar aan hout was geen gebrek. Dus zochten consumenten  naar manieren om hun huis met gestookt hout te verwarmen. 

De Charnwood houtkachel is sindsdien niet meer uit de markt weg te denken noch uit de huizen van de klanten. Sommige families komen al dertig jaar bij elkaar rond de kachel die zij destijds kochten. Charnwood kachels zijn dan ook een investering waar u nog decennia lang van zult genieten. Maar hoe groot is die investering?

Wat kost het plaatsen van een houtkachel?

De kosten voor het plaatsen van een houtkachel hangen natuurlijk van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het merk en model van de houtkachel.
  • Of u een vrijstaande of ingebouwde kachel wenst
  • Moet de houtkachel worden aangesloten op een cv-installatie zodat u er uw gehele woning mee kunt verwarmen?

Bij Charnwood hebben ze ervoor gekozen om bij de inkoop van de materialen altijd te gaan voor kwaliteit boven prijs. Goedkoop is immers duurkoop. Dat gaat bij de aanschaf van een houtkachel misschien nog wel meer op dan bij andere producten.

Want we zeiden het al: een houtkachel is een investering voor tientallen jaren. Het is daarom een prettig idee dat Charnwood kachels alleen worden gemaakt van het beste gietijzer, plaatstaal, vuurvaste steen en keramisch glas. Al deze materialen dragen bij aan een goede isolatie waardoor de vrijgekomen warmte uitstekend wordt benut. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee. 

We adviseren u natuurlijk graag over de keuzemogelijkheden waar u wellicht tegenaan loopt. Zo vinden we samen de kachel die perfect aansluit bij uw wensen.

Welke Charnwood kachel past bij u?

Gaat u voor strak en trendy, of liever voor een klassiek design? 

De Charnwood Island serie lijkt zo weggewandeld uit de jaren ‘70. Met de karakteristieke dubbele deurtjes met glas heeft u een perfect zicht op de vlammen binnenin. 

Klein maar fijn zijn de c-modellen. Neem de Charnwood C-Four: een subtiele en strak afgewerkte houtkachel met een groot raam van keramisch glas.  

U bent natuurlijk van harte welkom in onze showroom. Daar kunt u de verschillende houtkachels in het echt zien, indien gewenst ook brandend. Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor u klaar om samen met u de kachel te vinden waar u nog vele jaren van kunt genieten.