180

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Gaskachel of gashaard kopen?

Gashaarden en gaskachels zijn er in diverse soorten en maten. Inbouwhaarden zijn al een aantal jaren de?trend; strak ingebouwd of juist met een lijst of een klassieke schouw. De keuzemogelijkheden hierbij zijn zeer divers. Met name strak ingebouwd en een breed vlambeeld zien we tegenwoordig in vele interieurs toegepast worden. Naast de inbouwtoestellen is er natuurlijk ook nog de keuze voor vrijstaande en hangende gaskachels.

Voordelen

Eén van de voordelen is de snelheid waarmee een ruimte warm gestookt kan worden. Door de gashaard simpelweg met één druk op de knop te ontsteken, wordt er direct warmte verspreid. Het vlammenspel is prachtig en daarmee is de gashaard een pronkstuk in ieder interieur. Daarnaast kan de afvoer van een gashaard op vele plekken uitmonden. Benieuwd waar u een gaskachel kunt plaatsen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

Gashaard met open verbranding

Er zijn twee soorten gashaarden. Het verschil zit in het verbrandingssysteem. Vuur heeft zuurstof nodig om te blijven branden. Bij een open verbrandingssysteem wordt de zuurstof uit de ruimte zelf gehaald. Voor oudere huizen is deze gashaard bijvoorbeeld een prima oplossing, maar in nieuwere woningen wordt het gebruik hiervan lastiger.

Gashaard met gesloten verbranding

De voorkeur gaat over het algemeen uit naar het andere type: de gashaard met gesloten verbranding. Deze gashaard haalt de zuurstof van buitenaf en wordt dus aangesloten op de buitenlucht. Een gesloten gashaard maakt gebruik van een concentrisch systeem. De binnenmantel van de buis wordt gebruikt om de rookgassen af te voeren en de buitenmantel wordt gebruikt om verse buitenlucht aan te voeren. Een gesloten gashaard kan uitstekend geplaatst worden in een nieuwbouw woning met mechanische ventilatie of in een passieve woning.

Wilt u weten of uw woning of werkruimte geschikt is voor het plaatsen van een gashaard met gesloten verbranding? Laat u dan adviseren door onze specialisten.

Vuurzicht

De gashaard kan daarnaast verschillen op het gebied van vuurzicht. Er zijn frontmodellen waarbij u alleen vanaf de voorzijde zicht heeft op het vuur, maar er zijn meer mogelijkheden. Naast de tweezijdig en driezijdige gashaard, zijn er ook doorkijkmodellen gashaard. Dit type gashaard is een sfeervolle roomdivider, waarmee u twee verschillende ruimtes van elkaar kunt scheiden. Zo kunt u bijvoorbeeld in de keuken en woonkamer van het vlammenspel van uw gashaard genieten.

Aardgas of propaan

Aardgas is een van de schoonste brandstoffen. Het gebruik van een gashaard voor plaatselijke verwarming zorgt vaak voor gasbesparing. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bijna alle haarden kunnen worden besteld op zowel aardgas als (bio) propaan. Hierdoor kunt u zelfs genieten van een gashaard zonder dat u over aardgas beschikt!

Gashaard kopen? Bekijk ons aanbod in het Experience Center

Kom langs in ons Experience Center in Benningbroek voor geheel vrijblijvend advies over onze gashaarden en -kachels. Hier kunt u bovendien verschillende merken en types bekijken, zodat u meer inzicht krijgt in de keuzemogelijkheden.