• Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Meer over de gevelkachel

Een gas gevelkachel hangt letterlijk aan de gevel: de buitenmuur van een gebouw. Onze gevelkachels hangen aan de binnenkant van deze muren, maar hebben een afvoer die door de gevel naar buiten loopt. Zo wordt de schone zuurstof aangevoerd en worden de verbrandingsgassen vervolgens weer afgevoerd.

Gevelkachel gas in de schuur of garage

De veelzijdige gevelkachels komen veel terug in schuren of garages. De afgesloten ruimtes waar u minder tijd doorbrengt dan de rest van het huis. De schuur of garage is lang niet in alle gevallen voorzien van verwarming, waardoor het er ‘s winters fris kan zijn. We begrijpen dat het aanleggen van een compleet verwarmingssysteem niet altijd de moeite waard is, daarom adviseren we voor dit soort ruimtes veelal het gebruik van een gevelkachel op gas.

Als u dan een paar uurtjes in de schuur of garage moet zijn, zet u vooraf gewoon de kachel alvast aan. De ruimte is dan lekker op temperatuur wanneer u weer binnenloopt.

Verwarming in de bouwkeet

In de koude maanden kunnen de temperaturen in de bouwkeet flink zakken. Deze zijn vaak niet, of nauwelijks, geïsoleerd. De dunne wandjes van een bouwkeet bieden hierdoor niet voldoende bescherming wanneer het buiten koud is. In dat geval biedt de gevelkachel gas een handige oplossing. De kachel wordt snel warm, waardoor u deze kort van tevoren aan kunt zetten en daarna ook direct weer uit kunt schakelen. Zo is het tijdens de pauzes lekker warm in de keet en zorgt u er toch voor dat de gas gevelkachel niet onnodig brandt.

Gas gevelkachel in een stacaravan of chalet

Wanneer u de stacaravan of het chalet alleen in de warme zomermaanden gebruikt, heeft u niet zo snel behoefte aan een kachel. Als u daarentegen ook in de andere seizoenen in uw stacaravan of chalet verblijft, is de gevelkachel gas zeker geen overbodige luxe. De gevelkachel is een veilige oplossing, makkelijk te bedienen en neemt bovendien niet veel ruimte in beslag.

Wilt u een gevelkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van een gevelkachel op gas in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type haard en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Gevelkachel – Populaire merken

Meer