12

Producten

Filter resultaten
  • Productcategorie

  • Brandstof

  • Kleur

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Pellet- en houtkachels van Rika

Rika is een producent van kachels bij wie vormgeving, vakmanschap en passie al meer dan 60 jaar centraal staan. Het is een Oostenrijks familiebedrijf, dat in die zes decennia uitgroeide tot een van de grootste kachelfabrikanten van Europa.

“Het vuur van Oostenrijk” is het motto van het bedrijf. Dat verwijst naar de Oostenrijkse basis, maar ook naar de speciale plek van kachels in het Oostenrijkse gezin. Een pellet- of houtgestookte kachel is in de koude wintermaanden een plaats van gezelligheid, sfeer en saamhorigheid.

Houtkachel of pelletkachel: ervaar de verschillen

Bij een open haard denken de meeste mensen aan een houtgestookte kachel. Vaak is rond een knisperend, houtgestookt vuur de ultieme verbeelding van de gezelligheid en sfeer waar we het hierboven over hadden.

Een alternatief voor de houtkachel is de pelletkachel, die wordt gestookt met zogenaamde “pelletkorrels”. Dat zijn korrels van geperste houtsnippers. Deze kachels zijn meestal efficiënter en daarmee duurzamer dan houtkachels, waardoor het in sommige gevallen zelfs mogelijk is subsidie te krijgen voor de aanschaf. Een nadeel is dat pelletkachels stroomvoorziening nodig hebben en wat storingsgevoeliger zijn. Ook vinden sommige mensen de sfeer van een houtkachel prettiger.

Bij Krul Alltech hebben we natuurlijk de Rika houtkachels, maar ook de pelletkachels van Rika zijn op voorraad. In de showrooms is het mogelijk om een pelletkachel “in actie” te zien, zodat u kunt ervaren hoe deze brandt.

Rika Houtkachel 

Een houtkachel van Rika is een genot voor al uw zintuigen. Van het gezellige geknetter, tot de geur van het brandende hout en de kleur en beweging van het vlammenspel. Dat is in een notendop waarom mensen graag een open haard in hun huis nemen. Rika houtkachels staan al decennialang garant voor een stijlvolle en warme aanvulling op uw interieur.

Rika Pelletkachel 

Met een pelletkachel van Rika kiest u voor een mengeling van traditie en modern. Rika pelletkachels combineren de charme van een traditionele houtkachel met de nieuwste technologie en gebruikscomfort. Afhankelijk van het model kunt u bij een pelletkachel bijvoorbeeld genieten van het gemak van een kantelbaar asrooster, of bediening met een touch display. Een keramisch ontstekingssysteem zorgt voor een extra snelle ontsteking van de kachel, en door de automatische brandstoftoevoer zit u er altijd warmpjes bij.

Hout of pellets: welk type kachel past bij u?

Bent u er na het lezen van deze informatie nog niet helemaal uit welk type kachel het beste bij u past? Kom dan eens langs in onze showroom om kennis te maken met de Rika pelletkachel en de Rika houtkachel. Onze gespecialiseerde medewerkers voorzien u graag van advies op maat om u te helpen bij het vinden van uw droomkachel.