3

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Meer over de hangende gashaard

Er zijn verschillende soorten gaskachels en -haarden. Ieder type kachel of haard heeft zijn eigen unieke kenmerken, waardoor er voor iedere wens een passende warmte oplossing mogelijk is. Op deze pagina vindt u ons volledige aanbod van de hangende gashaard. Deze sfeervolle haard is niet alleen sfeervol, maar ook zeer gebruiksvriendelijk en efficiënt.

Het verschil tussen de gaskachel en gashaard

We zien de termen gaskachel en gashaard vaak door elkaar gebruikt worden. In principe is een gaskachel een vrijstaande kachel die losstaat van de muur. Een gashaard wordt daarentegen vaak met een schouw gecombineerd, net zoals bij de hangende gashaard het geval is.

Om dit verschil te onthouden kunt u denken aan de houtkachel en een open haard. De houtkachel staat los en wordt afgesloten met een deurtje, terwijl de open haard aansluit op de schoorsteen en hooguit voorzien is van een veiligheidsrooster om kinderen en huisdieren op afstand te houden.

Gaskachel of gashaard – Verschil in warmte

Dankzij de technologische ontwikkelingen van vandaag de dag wordt het verschil tussen de warmtespreiding van een gaskachel en gashaard steeds kleiner. Voorheen werd de gashaard vooral gebruikt als eyecatcher om sfeer te creëren en minder om een ruimte ook goed warm te stoken. Doordat de gashaard vooral ontworpen was als bijverwarming liep deze, in vergelijking met de gaskachel, namelijk achter op het gebied van warmteverspreiding.

Tegenwoordig is hier veel in veranderd. Een gashaard geeft meer warmte af dan jaren geleden het geval was. Het is daardoor niet alleen een sfeervolle aanvulling op uw interieur, maar ook een fijne warmtebron. Afhankelijk van de grootte van de ruimte die verwarmd dient te worden kunt u bepalen of u de gashaard in combinatie met andere warmtebronnen wilt gebruiken. Ditzelfde geldt voor de gaskachel.

Als u een goed geïsoleerde woning met vloerverwarming heeft, kan een gaskachel of gashaard echter ook te veel warmte geven. Veel merken bieden daarom een functie aan waarbij er tot wel 40 procent gas bespaard wordt. Zo voorkomt u dat het te warm wordt bij u thuis – of op de zaak, natuurlijk.

Wilt u een hangende gashaard kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de hangende gashaard in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type haard en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Hangende gashaard – Populaire merken

Meer