22

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de vrijstaande gashaard

De vrijstaande gashaard is een losse kachel die wordt los van de muur geplaatst. Dit in tegenstelling tot de inzet en inbouw gashaard die juist netjes in een schouw of meubel weggewerkt worden. Ieder type gashaard heeft zijn eigen charme, de keuze is aan u.

Voordelen vrijstaande gashaard

Het voordeel van de vrijstaande gashaard is dat deze vier zijdes heeft om warmte uit te stralen. Er gaat daarnaast geen warmte verloren door de schouw, zoals bij de inzet- en inbouwhaard wel het geval is, waardoor er zelfs een groter oppervlak verwarmd kan worden. Een vrijstaande gashaard zorgt in vergelijking met andere gashaarden dus voor de meest optimale warmtespreiding.

Bovendien zorgt de vrijstaande haard voor vrijheid, aangezien u niet afhankelijk bent van de schouw. De mogelijkheden voor het plaatsen van de haard zijn hierdoor groter en het is ook goed mogelijk om de haard na verloop van tijd een andere plaats te geven in uw woon- of werkruimte. Met een inzet- of inbouwhaard behoort dit lang niet altijd tot de opties.

Uitstraling gashaard vrijstaand

Over het algemeen zijn er twee soorten te onderscheiden onder de vrijstaande gashaarden: de traditionele en moderne variant. De traditionele gashaard is vergelijkbaar met de vormgeving van een ouderwetse houtkachel. Dit type gashaard heeft vaak een zwarte kleur, is wat lager, staat op pootjes en heeft een zware deur met een ruitje. Met deze haard creëert u al snel een sfeervolle ambiance in een ruimte.

De moderne gashaard is daarentegen hoger en massiever, zonder losse pootjes. Deze heeft een strakkere uitstraling en heeft juist meer weg van sommige pelletkachels.

Makkelijk in gebruik

Een ander belangrijk pluspunt van de gashaard is het gebruiksgemak. Met een simpele druk op de knop zet u de haard aan en in diezelfde beweging schakelt u deze direct weer uit. De temperatuur kan ook eenvoudig aangepast worden dankzij de ingebouwde thermostaat. Veel modellen worden tegenwoordig zelfs inclusief afstandsbediening geleverd.

Wilt u een vrijstaande gashaard kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de vrijstaande gashaard in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type haard en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Gashaard vrijstaand – Populaire merken

Meer