28

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de tuinhaard op hout

Een houtgestookte tuinhaard of -kachel is de ideale verwarming voor in uw tuin of op uw terras. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze kachels en haarden.

Verschil tuinhaard en tuinkachel

De termen ‘tuinhaard’ en ‘tuinkachel’ worden regelmatig door elkaar gebruikt. Toch zit er een groot verschil tussen deze twee. Een tuinhaard heeft, net als een open haard, een open verbranding. Dit betekent dat de vuurhaard letterlijk open is en niet wordt afgeschermd van de buitenlucht. Deze kachel is hierdoor niet bepaald milieuvriendelijk. Onze voorkeur gaat daarom uit naar het houtgestookte alternatief: de tuinkachel.

De tuinkachel heeft een gesloten verbranding. De kachel is afgesloten met een deurtje, waardoor de warmte minder snel vervliegt. Hetzelfde geldt voor de as. In tegenstelling tot de tuinhaard blijft de as namelijk gewoon in de kachel liggen. Ook wanneer het plots begint te waaien. Tuinkachels hebben overigens gewoon een glazen ruitje in de deur, zodat u evengoed van de speelse vlammen kunt genieten.

Rendement tuinkachel en tuinhaard op hout

Naast deze uiterlijke verschillen, is ook het rendement van de houtgestookte tuinkachel en tuinhaard zeer verschillend. De open tuinhaard heeft een rendement van ongeveer 10 procent. Deze lage score heeft alles met de open manier van verbranding te maken, die ervoor zorgt dat de warmte gemakkelijk kan ontsnappen. Zeker op een winderige dag bent u de warmte zo kwijt.

Het rendement van een gesloten tuinkachel ligt vele malen hoger. Dankzij de gesloten verbranding kunt u met een tuinkachel een rendement van zelfs 65 procent halen. Dit houdt concreet in dat de warmte van een tuinkachel beter verspreid wordt, waardoor u minder hout nodig heeft. De tuinkachel is hierdoor minder schadelijk voor het milieu dan de tuinhaard.

Uitgelicht: Reny tuinkachels

De grote favorieten zijn de gesloten toestellen van Reny. Het moderne design van deze kachels wordt getypeerd door het hoge afwerkingsniveau en de warme roestbruine kleur. Reny staat bekend om verbrandingssystemen met CO2-neutrale verbranding en een hoog rendement. De kachels zijn makkelijk in gebruik, weerbestendig en hebben een lange levensduur. Een bijkomend voordeel is dat deze kachels ook onder de veranda geplaatst kunnen worden. Wij hebben hier de juiste materialen voor op voorraad, zodat we dit ook voor u kunnen verzorgen.

Wilt u een houtgestookte tuinhaard of tuinkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de tuinhaard of -kachel op hout in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Tuinhaard hout – Populaire merken