7

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de pelletketel cv

Onze pelletketel cv is de duurzame vervanger van de gasgestookte cv-ketel. Dankzij de pelletketel stookt u niet langer op gas, maar alleen nog op houtpellets. Een pelletketel wordt daardoor steeds vaker ingezet ter vervanging van de gasgestookte installatie.

Pelletkachel of pelletketel?

Stoken op pellets biedt verschillende mogelijkheden. Zo vindt u in ons assortiment de reguliere vrijstaande pelletkachel; een kachel waarmee u één of meerdere ruimtes verwarmt. Deze pelletkachel wordt voornamelijk gebruikt als bijverwarming. Een vervolgstap is de pellet cv-kachel, deze pelletkachel wordt aangesloten op de centrale verwarming om het water in de verwarmingsbuizen en radiatoren te verwarmen. Met de pellet cv-kachel verwarmt u daardoor heel gemakkelijk meerdere ruimtes tegelijk, ook wanneer deze ruimtes onderling afgesloten zijn. De kachel zelf bevindt zich, net als de reguliere pelletkachel, in uw woon- of werkruimte.

Het derde type pelletkachel is de duurzame pelletketel. De ketel vervangt de gasgestookte ketel die bijna overal in Nederland gebruikt wordt en fungeert als hoofdverwarming. Door de verbranding van de houtpellets komt er warmte vrij, die zorgt voor de verwarming van het water in de ketel. Dit water wordt gebruikt voor uw centrale verwarming, de warmwaterkraan en eventuele vloerverwarming. En, net als u gewend bent van de gasgestookte ketel, kunt u gewoon de thermostaat gebruiken om de temperatuur van de centrale verwarming aan te passen.

Tip! Combineer uw pelletketel met een buffervat voor het optimale rendement van uw kachelsysteem. Het buffervat kan de warmte opslaan die reeds opgewekt is, maar nog niet direct nodig is. Zo voorkomt u onnodig warmteverlies en bespaart u op uw energieverbruik. Een buffervat kan daarnaast goed gecombineerd worden met een zonneboiler. Onze specialisten adviseren u hier graag over.

Duurzame verwarming

De duurzaamheid van een pelletketel zit in de brandstof die gebruikt wordt: houtpellets. Dit zijn grove korrels samengeperst hout. Wanneer u de juiste houtpellets kiest, worden deze gemaakt van resthout. Er worden geen bomen gekapt om deze korrels te produceren. Het zijn juist houtresten die anders weggegooid zouden worden en die nu gerecycled worden.

Er zijn veel verschillende aanbieders op het gebied van houtpellets, maar wij adviseren altijd om voor de beste kwaliteit te kiezen. Dit komt niet alleen de levensduur van uw pelletkachel of pelletketel ten goede, maar ook de mate waarin uw stookgedrag invloed heeft op het milieu. Als u wilt weten of u de goede pellets heeft aangeschaft, kunt u bijvoorbeeld de afmetingen van de korrels bekijken. Pellets van hoge kwaliteit zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit en hebben dus geen afwijkende groottes. Daarnaast kunt u letten op de geur die vrijkomt tijdens het stoken. Pellets van mindere kwaliteit zorgen voor meer geuroverlast door de afvalstoffen die erin verwerkt zijn.

Tip! Om uw pelletopslag te vergroten kunt u kiezen voor de aanschaf van een silo waar de houtpellets in bewaard worden.

Wilt u een pelletketel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van een pelletketel in ons Experience Center. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over deze duurzame oplossing.

Pelletketel cv – Populaire merken

  • Blueburn
  • Laminox
  • Okofen
  • RED
Meer