13

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de inbouw hout cv

De inbouw hout cv is een houtgestookte centrale verwarming. Dit is een moderne variant op de traditionele centrale verwarming. Waar het water bij de traditionele gasketel wordt verwarmd door een boiler, gebeurt dat bij de houtgestookte cv door de houtkachel.

Verspreiding warmte

De traditionele cv en de houtgestookte cv gebruiken dus allebei een andere warmtebron. In veel Nederlandse huishoudens wordt tegenwoordig nog volop gebruik gemaakt van de centrale verwarming in zijn originele vorm. De boiler en cv ketel werken in dat geval samen om heet water door de verwarmingsbuizen en radiatoren te laten stromen. Op deze manier kunnen er heel gemakkelijk meerdere ruimtes tegelijk verwarmd worden, waarbij de warmte op basis van de spreiding van de radiatoren verdeeld wordt. Wanneer de radiatoren dus goed door uw woning of pand verspreid staan, wordt de warmte ook evenredig verspreid.

Hout cv – Combinatie tussen centrale verwarming en houtkachel

Onze inbouw hout cv’s zijn in feite een combinatie tussen de traditionele cv en een houtkachel. Het is bij een hout cv namelijk niet de boiler die het water verwarmt, maar de houtkachel. De kachel heeft extra kamers die gevuld zijn met water en deze kamers staan in verbinding met de radiatoren. Als de kachel wordt opgestookt, wordt het koude water in deze kamers verwarmd en door de leidingen gepompt. Het water dat afgekoeld terugkomt uit de radiatoren komt in een andere kamer terecht om weer verwarmd te worden. Op deze manier wordt er steeds opnieuw warm water door de leidingen en radiatoren gepompt.

Tip! Combineer uw cv-kachel met een buffervat voor het optimale rendement van uw kachelsysteem. Het buffervat kan de warmte opslaan die reeds opgewekt is, maar nog niet direct nodig is. Zo voorkomt u onnodig warmteverlies en bespaart u op uw energieverbruik. Een buffervat kan daarnaast goed gecombineerd worden met een zonneboiler. Onze specialisten adviseren u hier graag over.

Voordelen van een inbouwkachel

Het grootste voordeel van een ingebouwde kachel is de ruimte die u hiermee bespaart. De inbouw kachel kan netjes weggewerkt worden in de muur of bijvoorbeeld in een schouw, waardoor deze nagenoeg geen ruimte in beslag neemt. We werken zelf met een eigen team van montage specialisten om u te helpen bij de inbouw van uw hout cv-kachel. Wanneer u ons vooraf foto’s van de ruimte laat zien, voorzien wij u van passend advies voor het kiezen van de juiste kachel voor uw woon- of werksituatie.

Wilt u een inbouw hout cv kopen?

Ervaar zelf de voordelen van een inbouw hout cv in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type kachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Inbouw hout cv – Populaire merken

Meer