431

Producten

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de houtkachel vrijstaand

De traditionele houtkachel, zoals de meeste mensen deze kennen, is de vrijstaande houtkachel. Dit model staat los van de muur en biedt daardoor de nodige flexibiliteit voor het plaatsen van de kachel. Binnen ons assortiment noemen we deze uitvoering ook wel ‘houtkachel vrijstaand’.

Traditionele houtkachel in nieuw jasje

De vrijstaande houtkachel is leverbaar is verschillende uitvoeringen. De traditionele houtkachel op pootjes is een laag model, vaak gemaakt van robuust gietijzer en met een zwarte kleur. De deur van dit model heeft een glazen ruit, waarbij het in de meeste gevallen lijkt alsof dit vier kleine ruitjes zijn.

Er zijn door de jaren heen nieuwe modellen bijgekomen met een moderne en strakke uitstraling. Deze nieuwere houtkachels zijn onder andere verkrijgbaar in hogere uitvoeringen, in andere kleuren dan zwart of juist met een andere vormgeving. Er zijn vrijstaande houtkachels met meer ronde vormen, maar we hebben ook kachels in ons assortiment die strakker en rechter zijn.

Kortom, er is tegenwoordig voor elke stijl en elk type interieur een vrijstaande houtkachel die hier naadloos op aansluit.

Houtkachel of elektrische haard

Elektrische sfeerhaarden zijn een waardige vervanger voor wanneer u geen houtkachel in huis kunt, of wilt, halen. De vlammen lijken levensecht, er worden special effects toegevoegd voor rookvorming in de haard en er zijn inmiddels ook elektrische haarden met geluidseffecten, waardoor de haard zelfs echt klinkt. Een elektrische haard is daarnaast veiliger en makkelijker in gebruik, maar het blijft natuurlijk een vervanger van de traditionele vrijstaande houtkachel.

We merken dat de keuze voor een houtkachel ook een gevoelskwestie kan zijn. Zelf het vuur aanmaken, af en toe een blok hout erbij en dan in combinatie met de geur van een kampvuurtje op een warme zomeravond als de deur van de kachel open gaat. Met de elektrische haard worden deze handelingen vervangen door een simpele druk op de knop en gaat het natuurlijke aspect van het stoken verloren. Met een échte houtkachel kiest u daarom niet alleen voor sfeer, maar ook voor een stukje beleving.

Wilt u een vrijstaande houtkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de vrijstaande houtkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type houtkachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Populaire merken