32

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de hangende houtkachel

Houtkachels zijn nog steeds de meest sfeervolle verwarming. Voor een moderne twist aan de traditionele houtkachel is er de hangende houtkachel: een kachel die letterlijk aan het plafond of aan de muur hangt.

Van vrijstaande naar hangende houtkachel

De meest bekende houtkachel is nog steeds de traditionele variant: een lage, zwartkleurige kachel met smalle pootjes en een robuuste deur met een ruit erin. Deze kachel heeft een sfeervolle uitstraling. Vindt u deze traditionele, vrijstaande kachel niet in uw moderne interieur passen? Dan is het goed om te weten dat er door de jaren heen meer mogelijkheden bijgekomen zijn.

Onze hangende houtkachel is één van de opvolgers van de traditionele variant. De hangende houtkachel heeft een rookkanaal dat naar het plafond loopt en de kachel kan aan de muur bevestigd worden. Er zijn echter ook exemplaren die in het midden van een ruimte komen te hangen. De kachel hangt in dat geval aan het rookkanaal in plaats van aan de muur.

Voordelen van de hangende kachel

Een hangende houtkachel is met recht een eyecatcher in uw interieur. Doordat de kachel geen pootjes heeft, heeft u meer ruimte onder de haard. De kachel zorgt hierdoor voor een ruimtelijk effect, vooral in combinatie met een hoog plafond. Onze grote favoriet is het vrijstaande model: de zwevende houtkachel. Deze kan als exclusieve blikvanger in het midden van een ruimte geplaatst worden. Wanneer u een zithoek om de kachel heen plaatst, creëert u tevens het effect van een zomers kampvuur.

Professionele montage

De montage van zo’n hangende houtkachel kan, afhankelijk van het model en uw wensen, een specialistische klus zijn. Daarom werken wij met ons eigen montage team, bestaande uit DE-gecertificeerde installateurs. Deze DE-certificering is een Europese richtlijn voor Duurzame Energie en hier is een officiële vakopleiding aan verbonden.

Dankzij deze certificering kunnen wij de kwaliteit en het vakmanschap van onze installateurs garanderen en bent u verzekerd bent van de professionele montage van uw kachel of haard.

Wilt u een houtkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de hangende houtkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type houtkachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Populaire merken

Meer