43

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de inzet houtkachel

Onze inzet houtkachel zorgt voor een sfeervol en ruimtelijk effect in uw woon- of werkruimte. De houtkachel heeft een moderne, elegante afwerking met verschillende opties op het gebied van raamoppervlak en vuurzicht.

Van open haard naar inzetkachel

De inzet houtkachel wordt steeds vaker als alternatief voor de traditionele open haard gebruikt. In vergelijking met een moderne ECOdesign houtkachel met hoog rendement is de open haard tot maar liefst 50 keer zo vervuilend, waardoor steeds meer huishoudens overstappen naar een duurzame oplossing. Dankzij de open verbranding van de open haard gaat er daarnaast veel warmte verloren, waardoor het rendement van een open haard lager is dan bij een houtkachel met gesloten verbranding.

Een goed voorbeeld van zo’n kachel met gesloten verbranding is de inzet houtkachel. Bovendien kan de inzetkachel letterlijk in de ruimte van de open haard geplaatst worden. Zo heeft u nog steeds het effect van een sfeervol haardvuur op dezelfde plek in uw interieur, maar dan met een aanzienlijk hoger rendement. Daardoor is de inzet houtkachel een laagdrempelige en toegankelijke manier om over te stappen van een open naar gesloten verbranding, zodat u heel gemakkelijk duurzaam kunt stoken.

Bovendien zijn moderne houtkachels uitgerust met schone ruit beluchting. Hierdoor wordt het glas nauwelijks vuil en kunt u altijd genieten van het prachtige vlammenspel, net zoals bij de traditionele open haard.

Verschil inbouw en inzet houtkachel

Als u zich afvraagt wat het verschil is tussen de inbouw en inzet houtkachel, kunnen we kort zijn: het verschil is de verbouwing die nodig is. Een inbouw houtkachel moet letterlijk ingebouwd worden, terwijl een inzetkachel in een bestaande situatie geplaatst kan worden. Wanneer de inzet houtkachel wordt bijvoorbeeld als vervanger van de traditionele open haard maakt de inzetkachel gebruik van de ruimte en het rookkanaal van de open haard, waardoor deze relatief eenvoudig te installeren is.

Er is een inbouw houtkachel nodig wanneer u bijvoorbeeld wel een schouw heeft, maar nog geen ruimte voor een kachel of haard. Het gaat in dit geval om een nieuwe situatie, waar de nodige verbouwingswerkzaamheden bij komen kijken. Met een inzet houtkachel bespaart u zichzelf deze werkzaamheden.

Wilt u een houtkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de inzetkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type houtkachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Populaire merken

Meer