118

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Deurtype

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de inbouw houtkachel

Een inbouw houtkachel is sfeervol, duurzaam en kan een rendement tot wel 75 procent halen. Door voor een ingebouwde houtkachel te kiezen kunt u bovendien uw huidige energiekosten verlagen.

Rendement ingebouwde houtkachel

De technologie achter de houtkachel blijft zich ontwikkelen en daardoor is het rendement van de moderne houtkachel vele malen hoger dan bij een ouderwetse open haard het geval is. Een open haard is namelijk een goed voorbeeld van een kachel met open verbranding. Met zo’n verbrandingssysteem gaat een gedeelte van de warmte verloren in de schoorsteen. Bij de ingebouwde houtkachel heeft u hier geen last van. Dankzij de gesloten verbranding van de inbouw houtkachel kunt u een rendement tot zelfs 75 procent halen. Hierdoor is de moderne kachel een duurzame manier van stoken, zeker in vergelijking met zijn ouderwetse voorganger die op een gemiddeld rendement van 15 procent zit.

Optimaal vuurzicht

Wanneer de houtkachel ingebouwd is, zorgt dit direct voor een ruimtelijk effect in uw woon- of werkruimte. De kachel hoeft niet op de grond te staan, maar is netjes weggewerkt – bijvoorbeeld in de schouw. Er is daarnaast keuze genoeg met betrekking tot het vuurzicht van uw kachel. Zo zijn er verschillende mogelijkheden voor de grootte van het raamoppervlak en het aantal zijruiten, waardoor er altijd een passende inbouw houtkachel verkrijgbaar is voor uw specifieke interieurwensen.

Strengere eisen

Binnen Europa zijn de regels voor de aanschaf van een houtkachel flink aangescherpt. De kwaliteitscontrole voor houtkachels is nu al strenger geworden, maar deze regelgeving wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. Er mogen straks alleen nog houtkachels van hoge kwaliteit verkocht worden, aangezien deze een hoger rendement halen en minder schadelijk zijn voor het milieu. Het voordeel voor u is daarnaast dat houtkachels met een hoger rendement automatisch voor lagere stookkosten zorgen. Het is daarom ook voor uw eigen portemonnee een slimme investering om voor een goedgekeurde houtkachel te kiezen.

Montage inbouw houtkachel

Voor optimaal plezier van uw houtkachel inbouw verzorgen wij de installatie en montage voor u. Onze ervaren installateurs zijn DE-gecertificeerd, wat inhoudt dat hun vakmanschap voldoet aan de Europese richtlijnen voor Duurzame Energie. Vooral bij een inbouw houtkachel is dit een belangrijk aandachtspunt, aangezien er een volledig nieuwe situatie gecreëerd moet worden. Hier gaat een verbouwing aan vooraf, waarna de kachel pas geplaatst kan worden. Ons eigen team van installateurs neemt deze montagewerkzaamheden graag voor u uit handen.

Wilt u een inbouw houtkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de inbouw houtkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type houtkachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Populaire merken