9

Producten

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Schouw kopen?

Waar de schouw tegenwoordig ook puur als sierobject kan dienen, was deze vroeger onmisbaar in iedere woning. Wilt u zelf een schouw kopen of meer weten over de verschillende mogelijkheden? Onze specialisten staan voor u klaar met advies op maat.

Oorsprong schouw

De schouw is van oorsprong de stookplaats in huis. In het begin werden de rookgassen nog niet afgevoerd en gingen deze gewoon door de gaten en kieren in het huis naar buiten. Toen langzamerhand duidelijk werd hoe schadelijk die rookgassen eigenlijk waren, kwamen er nieuwe oplossingen voor de rookafvoer. Uiteindelijk werd zo de schouw ontwikkeld. De schouw voerde, in combinatie met een schoorsteen, rookgassen af en zorgde er tegelijkertijd voor dat de warme lucht verspreid werd door de woning.

Schouw open haard

Er wordt tegenwoordig niet meer gestookt als vroeger, maar de open haard van nu heeft nog steeds veel overeenkomsten met de oude manier van stoken. Het open vuur, de handelingen die nodig zijn voor het aanmaken en opstoken van het vuur en natuurlijk de schoorsteen die boven het dak uitkomt. De open haard is veiliger dan vroeger en zorgt voor een sfeervol effect in huis, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Toch blijft deze manier van stoken een tikkeltje ouderwets. Zeker nu er zoveel andere mogelijkheden beschikbaar zijn. Wanneer u op zoek bent naar een duurzaam alternatief met een hoger rendement kijken we graag met u mee naar het ideale type kachel of haard voor uw woon- of werksituatie. Geef het hierbij vooral aan als u de originele schouw wilt behouden. We kunnen dan bijvoorbeeld kijken naar de opties voor een inzethaard, zodat uw huidige schouw een tweede leven krijgt. Een andere optie is een inbouwhaard met zowel hout als gas.

Elektrische haard met schouw

Eén van onze meest populaire alternatieven voor als u geen schouw heeft, is de elektrische haard met schouw. We leveren u in dat geval een complete schouw met elektrische haard, waardoor er geen werkzaamheden meer benodigd zijn voor het inbouwen van de haard zelf. De schouw wordt namelijk kant-en-klaar bij u afgeleverd. En doordat de elektrische haard op netstroom werkt, is de installatie een eenvoudig klusje voor ons montageteam.

Schouw kopen in Noord-Holland

Krul Alltech is het adres om een schouw te kopen in Noord-Holland. We zijn gevestigd in Benningbroek, centraal gelegen naast de A7 ter hoogte van Abbekerk. Bent u op zoek naar een schouw in Noord-Holland? U bent van harte welkom in ons Experience Center, waar onze specialisten zes dagen per week voor u klaar staan.

Meer