4

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Meer over de accumulerende speksteen kachel

De accumulerende kachel is een bepaald type speksteen kachel. Op deze pagina leest u hoe een speksteen kachel werkt, wat accumulatie precies inhoudt en hoe u een accumulerende speksteen kachel kunt aanschaffen.

De werking van een speksteen kachel

Allereerst is het goed om te begrijpen hoe speksteen precies werkt. Speksteen is een eeuwenoude natuursteen die op verschillende plekken ter wereld gevonden kan worden. Het unieke aan speksteen is dat deze steensoort niet alleen zeer hittebestendig is, maar ook warmte kan opnemen.

De speksteen kachel is hierdoor uniek in zijn soort. De kachel bestaat in feite uit een cocon van speksteen, waarbij het vuur binnenin de cocon brandt. De warmte straalt uit en wordt via het speksteen door uw woon- of werkruimte verspreid. Als u het vuur in de kachel eenmaal dooft, blijven de spekstenen echter nog urenlang warm. Doordat de accumulerende speksteen kachel voor minimaal 50 procent uit speksteen bestaat, zowel van binnen als van buiten, kan de stralingswarmte nog 8 tot zelfs 36 uur voelbaar zijn. Dit wordt versterkt door het omkeer principe, waarbij de rookgassen worden omgeleid en de volledige massa wordt verwarmd.

Wat is accumulatie?

Accumuleren betekent letterlijk ‘opstapelen’ of ‘verzamelen’. Deze betekenissen zijn nog steeds lastig te begrijpen zonder context, daarom gaan we aan de hand van een concreet voorbeeld dieper op de materie in. De term ‘accumulatie’ wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in combinatie met de kwaliteit van beton. Er wordt dan gesproken over ‘het accumulerende vermogen’ van beton.

Beton heeft namelijk, net als speksteen, het vermogen om warmte en kou op te nemen en dit vervolgens vast te houden. In het geval van een speksteen kachel gaat het erom hoe lang zo’n kachel deze warmte vast kan houden, voordat de warmte wordt vrijgegeven en de spekstenen daadwerkelijk afkoelen. Door optimaal gebruik te maken van het accumulerend vermogen van het speksteen heeft u dus langer profijt van de warmte van uw speksteen kachel.

Wilt u een accumulerende kachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de accumulerende kachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type speksteen kachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Populaire merken

Meer