2

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

Meer over de decoratieve speksteen kachel

De decoratieve speksteen kachel is een kwaliteitskachel met een chique uitstraling en een aantrekkelijk design. Speksteen heeft meestal een grijze kleur met hier en daar lichte kleurnuances, waardoor u met dit type kachel een exclusieve eyecatcher in huis haalt. De decoratieve speksteen kachel heeft dan ook een groter sieraspect dan de accumulerende speksteen kachel, omdat de stenen oppervlakkig om de kachel heen zijn gemonteerd.

Speksteen kachel verbranding

In veel gevallen is de speksteen kachel een houtkachel. Voor het stoken van een normale houtkachel adviseren we vaak het gebruik van een hardere houtsoort, zoals essen- of beukenhout. Als het hout harder is, brandt het namelijk trager en duurt het dus langer voordat de houtblokken zijn opgebrand. Door de optimale verbranding van een speksteen kachel kunt u voor dit type kachel echter ook zachtere houtsoorten gebruiken. Berkenhout is bijvoorbeeld wat zachter dan essen- en beukenhout en zorgt daarnaast voor een mooi vlammenspel.

Bij nieuwere speksteen kachels komt u soms een kachel met hybride verbranding tegen. Dit soort speksteen kachel kan op hout én houtpellets gestookt worden. Onze specialisten adviseren u hier graag over.

Duurzame kachel

Een speksteen kachel staat bekend om zijn hoge rendement van 80 tot 90 procent. De kachel wordt warm gestookt, de warmte wordt opgeslagen in het speksteen en deze geeft vervolgens stralingswarmte af die voor de verwarming van de ruimte zorgt. Dankzij de unieke samenstelling van het speksteen kan dit type kachel nog urenlang een constante stralingswarmte afgeven, waardoor u niet continu hoeft te stoken. De hoge warmteopslagcapaciteit van het speksteen zorgt er bovendien voor dat het ook ‘s avonds en ‘s nachts aangenaam warm is bij u thuis.

Speksteen kachels hebben een schone verbranding, die ervoor zorgt dat er minder as overblijft dan bij andere houtkachels. Deze secure naverbranding is zeer efficiënt en zorgt voor een effectieve benutting van de warmte die opgewekt wordt. Een speksteen kachel is energiezuinig en met recht een milieubewuste keuze.

Wilt u een decoratieve speksteen kachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de decoratieve speksteen kachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type speksteen kachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Decoratieve speksteen kachel – Populaire merken

Meer