Energiezuinige kachels en haarden

Bent u op zoek naar een goede haard of kachel? Een toestel die klaar is voor de toekomst en voldoen aan de strengere EcoDesign eisen die gelden vanaf 2020? Ontdek dan de EcoDesign Ready kachels en haarden bij Krul Alltech.

In 2022 treedt de Europese EcoDesign richtlijn in werking. Deze EcoDesign richtlijn schrijft onder andere voor aan welke eisen houtkachels, gashaarden en moeten voldoen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven kondigde 16 januari 2019 een vervroegde invoering van deze regeling in Nederland aan, namelijk per 1 januari 2020. Helaas is dat voorlopig doorgeschoven. Krul Alltech was namelijk vorig jaar al gereed voor de regels die eigenlijk vanaf 2022 zouden geleden, we zijn dan ook bijzonder teleurgesteld met uitstel door de overheid. Echter gaat Krul Alltech toch door op de eerder gemaakte keuze. Dit beleid sluit namelijk naadloos aan op de wijze waar wij al jaren naar kwaliteit, vakmanschap en verantwoordelijkheid kijken. Bent u op zoek naar een EcoDesign kachel? Dan bent u bij Krul Alltech aan het juiste adres!

Energielabel geeft zuinigheid toestel aan

Stap voor stap wordt toegewerkt naar de strengere regels omtrend houtstoken. Zo is er een Ecolabel sinds 1 januari 2018 verplicht voor alle kachel en haarden. Het Ecolabel geeft duidelijk weer hoe zuinig het desbetreffende toestel is. Wanneer de kachel een groen label heeft, weet u zeker dat het een energiezuinige kachel betreft. In ons assortiment hebben wij enkel kachels en haarden die vallen onder energielabel A++, A+, A. Deze EcoDesign Ready toestellen zijn daarmee energiezuinig en voldoen volledig aan de Europese Ecodesign wetgeving.

Reductie van energieverbruik

De Europese EcoDesign 2020 richtlijn en Energielabel-richtlijnen in Europa voor een enorme reductie van het energieverbruik zorgen. De EcoDesign 2020 richtlijn stelt hierbij eisen aan het minimale rendement van kachel en haarden. De labelwetgeving zorgt ervoor dat u als consument de producten gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken en eenvoudig kunt kiezen voor een energiezuinige kachel.

Stook volgens de Zwitserse Methode

Is hout stoken nou echt zo slecht voor het milieu of de volksgezondheid? Laten we hierover eerlijk zijn; elke manier van energieverbruik heeft invloed op het milieu, maar wanneer hout op de juiste manier gestookt wordt, is de uitstoot minimaal en dat maakt een EcoDesign houtkachel een energiezuinige kachel. U kunt zelf ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu, belangrijk hiervoor is dat u uw kachel of haard wel op de juiste manier stookt. Stook deze waarvoor het gemaakt is! U kunt hierover meer lezen in ons artikel over de Zwitserse stookmethode.

Geniet op een verantwoorde manier

Bij Krul Alltech Kachels & Haarden vinden wij het belangrijk om te genieten van een mooi haardvuur, maar wel op een verantwoorde en milieubewuste manier. Onze adviseurs in de showroom kunnen u dan ook veel vertellen over EcoDesign houtkachels en haarden met een hoog rendement en lage uitstoot van schadelijke stoffen. Wij kennen de wet-en regelgeving en weten hoe we deze moet toepassen. Daarnaast beschikken wij over alle kennis om u te adviseren over de meest ideale oplossing voor uw situatie. Of u nou een EcoDesign houtkachel, een gashaard, pelletkachel of elektrische haard wilt aanschaffen. Bij Krul Alltech voldoen alle kachel en haarden allemaal aan de richtlijnen.

U bent van harte welkom in onze showroom. Onze adviseurs vertellen u graag meer over EcoDesign kachels en haarden.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht