4

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Kleur

  • Vuurzicht

  • Vuurtype

Meer over de elektrische inzethaard

Op het eerste gezicht hebben de elektrische inzethaard en elektrische inbouwhaard veel gelijkenissen. We leggen u daarom graag uit wat precies de verschillen zijn tussen deze sfeerhaarden en hoe u kunt bepalen welke haard het best bij uw persoonlijke situatie past.

Verschil tussen de inbouwhaard en inzethaard

Waar de inbouwhaard wordt gebruikt voor nieuwe situaties, komt de inzethaard juist van goed van pas in bestaande situaties. Bijvoorbeeld wanneer u de open haard wilt vervangen door een elektrische sfeerhaard. Er is dan al ruimte voor een haard en er kan gebruik gemaakt worden van de bestaande luchttoevoer. Dit houdt in dat de sloopwerkzaamheden beperkt blijven, of misschien zelfs helemaal niet nodig zijn, en dat de elektrische inzethaard dus makkelijker te plaatsen is.

Wanneer u daarentegen een schouw heeft en hier een elektrische haard in wilt laten maken, kiest u voor een inbouwhaard. Na het plaatsen van de losse haard wordt de ombouw er omheen gebouwd, waardoor de haard letterlijk ingebouwd wordt.

Prijsverschil

Naast verschillen in de techniek en toepassing van de haarden is er ook een prijsverschil. De inzethaard is over het algemeen goedkoper dan de inbouwhaard en dat heeft met verschillende factoren te maken. Allereerst is de installatie van de inzethaard makkelijker en daardoor goedkoper. Daarnaast maken beide haarden gebruik van een ander type deur. De inzethaard heeft een traditionele draaideur, terwijl de inbouwhaard een liftdeur heeft. Dat is een glazen deur die vrijwel volledig uit het zicht verdwijnt wanneer deze geopend is. De liftdeur geeft de inbouwhaard een exclusieve uitstraling en dat ziet u ook terug in de prijs.

Vermogen elektrische inzethaard

De techniek achter de elektrische haarden blijft zich ontwikkelen. Eén van de optimalisaties van de laatste jaren is dat de elektrische inzethaard tegenwoordig, in de meeste gevallen, hetzelfde vermogen heeft als de inbouw of vrijstaande variant. We zien de elektrische haarden overigens veelal terug in goed geïsoleerde woningen en bedrijfspanden, waarbij de haard vooral voor het sfeerelement gebruikt wordt.

Wilt u een elektrische inzethaard kopen?

Ervaar zelf de voordelen van een elektrische inzethaard in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type haard en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Elektrische inzethaard – Populaire merken

Meer