• Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Materiaal

Meer over de ingebouwde pelletkachel

De populariteit van de pelletkachel neemt al jaren toe. Pelletkachels hebben een tijdloze uitstraling, zijn duurzaam in gebruik en makkelijk aan te vullen. Onze inbouw pelletkachel zorgt daarnaast voor een ruimtelijk effect, doordat deze in de schouw verwerkt wordt en dus geen extra ruimte nodig heeft.

Pelletkachel inbouw

De inbouw pelletkachel wordt zorgvuldig in een bestaande schouw of meubel ingebouwd. Hier komen verschillende verbouwingswerkzaamheden bij kijken, aangezien er een volledig nieuwe situatie gecreëerd moet worden. Indien u al ruimte in de schouw heeft, bijvoorbeeld doordat de vorige bewoners de kachel hebben meegenomen, volstaat een inzet pelletkachel. Hierbij moeten we wel zorgen voor voldoende ventilatie, maar een kleine aanpassing is dan vaak al voldoende.

Voordat we voor u aan de slag gaan, maken we een plan volgens het bouwbesluit. De uitmonding van een pelletkachel mag namelijk niet langer door de gevel lopen. Onze specialisten kijken daarom vooraf met u naar de mogelijkheden en de huidige wet- en regelgeving. Zo zorgen we ervoor dat de installatie van uw inbouw pelletkachel voldoet aan alle eisen.

Vakkundige installatie

Er zijn de laatste jaren met grote regelmaat brandmeldingen geweest in woningen met een pelletkachel. Uit onderzoek blijkt dat deze woningbranden zijn ontstaan als gevolg van een installatiefout of door achterstallig onderhoud. Ons advies is daarom om de installatie altijd door een ervaren installateur te laten verzorgen en om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren.

Wij werken zelf nauw samen met ons eigen team van professionele installateurs. Zij hebben de DE-certificering op zak, wat inhoudt dat zij aan de Duurzame Energie richtlijnen voldoen die binnen Europa gelden. Onze installateurs verzorgen graag de installatie van uw inbouw pelletkachel voor u. De correcte installatie verbetert de werking van de kachel, zodat u het direct het grootste risico op brandgevaar kunt voorkomen.

Onderhoudscontract inbouw pelletkachel

Om de kwaliteit van uw pelletkachel te kunnen waarborgen, raden wij onze klanten altijd aan om bij aanschaf ook meteen een onderhoudscontract af te sluiten. Onze specialisten komen dan jaarlijks bij u langs om de pelletkachel en het rookkanaal zorgvuldig te controleren. Wij hebben de meeste onderdelen standaard op voorraad, zodat we vlot kunnen schakelen indien er na verloop van tijd iets vervangen moet worden.

Wilt u een inbouw pelletkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de inbouw pelletkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type pelletkachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Pelletkachel inbouw – Populaire merken

Meer