81

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Materiaal

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Meer over de vrijstaande pelletkachel

De vrijstaande pelletkachel is ideaal als bijverwarming voor bij u thuis of op de zaak. Pelletkachels hebben een strakke, moderne uitstraling en komen goed tot hun recht als sfeervolle eyecatcher in uw interieur. Bovendien haalt u met de pelletkachel een stukje comfort in huis, zeker wanneer u kiest voor een model met thermostaatfunctie, afstandsbediening, stembediening (zoals de Rika kachels) en WiFi-verbinding.

Veiligheid voorop

Zeker in vergelijking met de traditionele open haard is de vrijstaande pelletkachel een veilig en duurzaam alternatief. Allereerst doordat het rendement van een pelletkachel aanzienlijk veel hoger ligt. Waar de open haard een open verbranding heeft en veel warmte verliest, heeft de pelletkachel juist een gesloten verbranding.

De gesloten verbranding is niet alleen een verstandige keuze op het gebied van duurzaamheid, maar ook met betrekking tot veiligheid. De vlammen in een pelletkachel zijn volledig afgesloten, waardoor het minder gevaarlijk is voor kinderen en huisdieren. De ruit in het deurtje van de pelletkachel wordt overigens wel heet, dus het is nog steeds zaak om hier voorzichtig mee om te gaan.

Een pelletkachel kent overigens een extra beveiliging. Als u het deurtje van de kachel opent, gaan de vlammen direct uit. Het vuur komt weer terug zodra u het deurtje sluit.

Installatie vrijstaande pelletkachel

De installatie van uw vrijstaande pelletkachel wordt verzorgd door ons ervaren montage team. Zij denken met u mee en adviseren u over de precieze plaats voor uw kachel. Onze installateurs zijn volledig op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving, zoals het bouwbesluit, waardoor de plaatsing van uw pelletkachel aan alle eisen en voorschriften voldoet. Op deze manier heeft u hier zelf geen omkijken meer naar.

Wij bieden ook de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten voor voor uw kachel of haard. Onze gecertificeerde monteurs komen dan jaarlijks bij u langs om het onderhoud uit te voeren. De kachel en het rookkanaal worden grondig schoongemaakt en de werking van de kachel wordt zorgvuldig gecontroleerd. Goed om te weten: we hebben het grootste deel van de onderdelen standaard op voorraad. Mocht er dus na verloop van tijd een keer een onderdeel versleten raken, kunnen we dit snel voor u vervangen.

Houtpellets

Vraag onze specialisten tijdens uw bezoek aan het Experience Center ook vooral naar de houtpellets die u kunt gebruiken voor uw pelletkachel. Dankzij onze grote voorraad hebben we altijd de juiste houtpellets voor u klaarliggen. We werken daarnaast met diverse leveranciers en hebben daardoor regelmatig een mooie aanbieding voor de aanschaf van uw houtpellets.

Wilt u een vrijstaande pelletkachel kopen?

Ervaar zelf de voordelen van de vrijstaande pelletkachel in ons Experience Center. In onze showroom vindt u meer dan 700 kachels en haarden, waarvan een groot deel ook daadwerkelijk brandt. Onze specialisten staan voor u klaar om u meer te vertellen over dit type pelletkachel en om u alvast een voorproefje te geven van de verschillende mogelijkheden.

Pelletkachel vrijstaand – Populaire merken

Meer