Highlights

Rika Cosmo
  • Geruisloze warmte afgifte door gebruik van natuurlijke convectie
  • Oostenrijks ontwerp in combinatie met creatieve innovaties
  • Zeer gebruiksvriendelijk door toevoeging van onder meer een Wi-Fi module
  • Hoog rendement wat leidt tot weinig belasting van het milieu
Rika Cosmo
Rika: Koning van de pellets

Oostenrijkse kwaliteit in combinatie met tijdloos design

Rika, een merk wat haar oorsprong vindt in Oostenrijk, brengt sinds jaar en dag degelijk pellet- en hout kachels op de markt. Rika is al langere tijd op de markt en neemt hier ook een prominente plaats in. Door jarenlange innovatie en ontwikkeling zijn de pellet kachels van Rika van een zeer hoge kwaliteit.

Bij veel pellet kachels wordt de warmte verspreid door middel van een convectie ventilator. Dit kan zorgen voor de nodige geluidsproductie. Bij een Rika pellet kachel is dit dikwijls niet aan de orde. De pellet kachels van Rika verspreiden haar warmte door natuurlijke convectie. Er komt dus geen ventilator motor aan te pas.

Pelletkachels
Pelletkachels
Innovaties op het gebied van pellet kachels

Uitgedacht door professionals voor uw persoonlijk gemak

Innovaties van Rika voor uw gemak:

Rika pellet kachels kunnen worden uitgerust met een module die spraak besturing mogelijk maakt, genaamd Rika Voice. Tevens hebben sommige pellet kachels van Rika de mogelijkheid om meerdere (aaneengesloten) ruimtes van fijne warmte te voorzien.

Een andere creatieve innovatie is bijvoorbeeld de toevoeging van een Firenet Wi-Fi module. Een applicatie voor uw telefoon of tablet waarmee de kachel op afstand bestuurd kan worden. Deze module werkt enkel wanneer u bent verbonden aan het Wi-Fi netwerk. Mocht u de kachel toch liever handmatig willen bedienen dan laat het mooi weggewerkte touch display de benodigde informatie precies zien. Hiermee kunt u de haard tevens heel eenvoudig besturen.

De toevoeging van een draadloze thermometer zorgt ervoor dat de haard warmte afgeeft tot een vooraf bepaalde temperatuur. Wanneer deze temperatuur is behaald zal de kachel minder hard gaan branden om zo een fijne constante temperatuur te behalen.

Door toevoegingen zoals dubbel glas kan de temperatuur hoog oplopen. Dit heeft als positief gevolg dat het rendement uitzonderlijk hoog is. Een hoog rendement wil zeggen dat de brandstof bijna volledig verbrandt. Er zal niet tot zeer weinig as en rook worden geproduceerd. Het grootste deel van de brandstof wordt in dat geval omgezet in warmte afgifte. Daarbij zorgt een hoog rendement dus ook voor weinig uitstoot van milieu belastende stoffen.

Oostenrijkse innovaties op het gebied van pellet kachels

Rika Voice unit
Firenet Wi-Fi module + touch screen
Draadloze thermometer die communiceert met uw kachel
Dubbel glas zorgt voor hoger rendement
Grote pellet bunker zodat u langere tijd van de warmte afgifte kunt genieten
Het productie proces verpakt als educatieve video

Van ruwe grondstoffen tot afgewerkte pellet kachel

Andere mooie pellet kachels van Rika

Alle producten

Bent u geïnteresseerd geraakt in een mooie pellet kachel?

Laat u inspireren en onderwijzen door onze specialisten in ons Experience Centre te Benningbroek

0226-357900 info@krulalltech.nl
Neem contact op