De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie gaan razendsnel. Een voorbeeld hiervan is de zonneboiler. Dit is een combinatie van een zonnecollector met een warmwaterboiler.

Met een zonneboiler, zonnecollector en een buffervat is het mogelijk om water te verwarmen met behulp van zonlicht. En dat is meteen het grote voordeel van een zonneboiler: je maakt gebruik van de zon als energiebron.  Alleen nog dit jaar kun je een zonneboiler kopen met subsidie. Maar een zonneboiler kopen doe je niet zomaar. Daar is deskundig advies voor nodig. En daar zijn wij voor. Wij zijn gespecialiseerd in zonneboilers van het hoogwaardige merk Rivusol.

Waaruit bestaat een zonneboilerpakket?

Via onze website kun je heel eenvoudig een offerte aanvragen voor een compleet zonneboilerpakket van het merk Rivusol. Een Rivusol-zonneboilerpakket wordt op maat samengesteld, afhankelijk van jouw wensen of situatie. Ons aanbod Rivusol Radiant zonneboiler-pakketten bestaan uit:

  • Een zonneboiler,
  • Collectoren,
  • Pompstation,
  • Buffervat

Daarbij ontvang je ook onderdelen als koppelingen voor de collectoren, driewegklep, expansie-aansluitset, thermostatisch mengventiel en een regelaar. Je haalt met dit zonneboilerpakket een bijzonder efficiënt, kwalitatief en duurzaam product in huis. Na aansluiting wordt je installatie online gemonitord om zo een zo hoog mogelijk rendement te genereren. Ook is de installatie real-time in te zien door middel van een wifi-module en flowsensoren. 

Waarom een zonneboiler kopen bij Krul Alltech?

Er zijn voldoende redenen om te investeren in een zonneboiler met zonnecollectoren. Een groot voordeel van de collectoren is dat het water in een groot vat wordt opgeslagen. Het is aantrekkelijk om water op te slaan, want het verlies per dag van een geïsoleerd vat is slecht 5%. Daarentegen zijn de mogelijkheden voor het opslaan van elektriciteit nog in ontwikkeling en is salderen straks niet meer mogelijk. Bij ons kun je terecht voor de allernieuwste technieken voor een zo hoog mogelijk rendement, met een terugverdientijd van 8 tot 12 jaar.

In combinatie met een kachel

Als je helemaal optimaal gebruik wilt maken van duurzame energie is het mogelijk om een zonneboiler aan te sluiten op je houthaard, CV-haard, CV-pelletketel of CV-gasketel. Heb je geen houtkachel of pelletkachel, maar wil je er wel één aanschaffen? Het is mogelijk om deze aan te sluiten op een zonneboiler en zonnecollectoren. Afhankelijk van de installatie, combinatie, situatie en warmtevraag wordt een buffervat of boiler gekozen (gemiddeld 300-1000 liter). Met een installatie bestaande uit een kachel en zonnecollectoren is het zelfs mogelijk om van het gas af te gaan.

Realtime online warmte management, zodat je systeem optimaal gemonitord kan worden voor hoogst haalbare rendement

Collectoren & Heatpipes: hoe werken ze?

De werking van zonnecollectoren is te vergelijken met het opwarmen van het water in de tuinslang, wanneer deze uitgerold en voorzien van water in de zon ligt. De zonneboiler is bedoeld voor verwarming van water. Bij genoeg zonlicht kan deze zelfs als primaire verwarmer dienen. Dit zie je bijvoorbeeld in zonnige landen als Griekenland of Curacao. Echter is dit moeilijk haalbaar in Nederland. Er is dan ook een back-up nodig in de vorm van een gasketel, warmtepomp of pelletketel.

Wanneer de zonnecollectoren of heatpipes niet voldoende warmte genereren (bijvoorbeeld op bewolkte dagen), zal de pomp niet gaan draaien en wordt het vat niet warm. In die situatie neemt de ketel het over. Dit kan door bijvoorbeeld het bovenste gedeelte van vat warm te houden of door middel van naverwarmen. In het geval van naverwarmen meet de CV-ketel het water dat doorstroomt en zal wanneer deze niet de juiste temperatuur is, bijspringen om dit alsnog te verwarmen. Dit kan alleen bij ketels die voorbereid zijn op een solarsysteem.

Zonneboiler en subsidie

Duurzame energie-initiatieven worden ondersteund door de overheid. Alleen dit jaar nog (tot en met 31 december 2020) krijg je subsidie als je een zonneboiler koopt. Een zonneboilercombi verwarmt naast het leidingwater ook het water voor je CV-ketel, waardoor die minder gas verbruikt als je warm water nodig hebt. Bovendien kan een zonneboiler worden aangesloten op een houthaard, CV-haard of CV-pelletketel. Kortom, de aanschaf van een zonneboiler is een slimme stap naar een duurzaam energieverbruik.

Installatie en advies

Om je duurzame systeem goed en veilig te laten functioneren, is het belangrijk om de installatie van de zonneboiler door een erkend installateur te laten doen. Onze zonneboiler wordt verkocht compleet met installatie. Ben je op zoek naar een erkend adviseur en installateur op het gebied van zonneboilers? Of wil je gewoon meer weten over de mogelijkheden voor jouw situatie? Hiervoor ben je bij Krul Alltech aan het juiste adres. In onze showroom staan ervaren specialisten voor je klaar om je uitgebreid te adviseren. Uiteraard kun je ons ook bellen of mailen.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht