81

Producten

Filter resultaten
  • Merk

  • Vuurzicht

  • Kleur

  • Brandstof

  • Aansluiting

  • Materiaal

Vakkundig advies van onze experts Altijd de beste keuze
Uitgebreid assortiment kachels en haarden Passende oplossing voor elk interieur
Meer dan alleen vuur Van A tot Z

Een oplossing op maat
ontworpen door een specialist

Ontdek onze maatwerk oplossingen

Pelletkachel kopen?

Een pelletkachel combineert gebruiksgemak met een hoog rendement. Een pelletkachel ontsteekt zich met een druk op de knop en kan vervolgens een lange tijd achter elkaar aan blijven staan. Eenmaal aan regelt de pelletkachel alles zelf. Een pelletkachel brandt op houtpellets, deze korrels lijken op paardenbiks qua vorm.

Pelletkachels zorgen altijd voor de perfecte balans tussen de hoeveelheid brandstof en aangevoerde verse lucht. Een pelletkachel heeft daardoor gegarandeerd een hoog rendement. Ook heeft een pelletkachel vaak een convectieventilator. Deze verspreidt de warme lucht met een ventilator waardoor de ruimte snel en gelijkmatig warm wordt.

Hoe werkt een pelletkachel?

Pelletkachels hebben een reservoir waar de kleine houtpellets in gaan; deze lijken qua vorm op paardenbiks. Deze pellets worden automatisch naar de brandkamer vervoerd met een wormwiel. Via het bedieningspaneel van de kachel kunt u zelf heel gemakkelijk de temperatuur en de ventilatorsnelheid van uw pelletkachel instellen. Op basis van deze instellingen past u de toevoer van pellets aan en bepaalt u dus de hoogte van de vlammen in de kachel. De ventilator blaast vervolgens de warmte van uw pelletkachel de ruimte in.

Wanneer de ruimte de ingestelde temperatuur heeft bereikt, gaat zowel de de toevoer van pellets als de snelheid van de ventilator omlaag. Vanaf dat moment wordt alleen de hoeveelheid pellets gebruikt die nodig is om de temperatuur in de ruimte vast te houden.

Duurzame oplossing

Pelletkachels zijn een duurzame warmte oplossing. De prijs van houtpellets is relatief laag, waardoor uw stookkosten dalen. Doordat de pelletkachel zijn brandstof en zuurstof continu regelt, is de uitstoot altijd minimaal en het rendement optimaal. Onze specialisten vertellen u daar graag meer over.

Zelfstandig stoken

De aanschaf van een pelletkachel is laagdrempelig. De ruimte hoeft niet goed geïsoleerd te zijn, er is geen gasaansluiting nodig en u kunt de pellets zelf in grote hoeveelheden inslaan. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, is een ruimte waar u de houtpellets droog kunt bewaren, elektriciteit voor de kachel zelf en een afvoer voor de rook.

Zelf uw pelletkachel schoonmaken

Wanneer u de pelletkachel regelmatig gebruikt, adviseren wij om deze minimaal één keer per week schoon te maken. Dit is binnen enkele minuten gepiept, maar zo zorgt u er wel voor dat de kwaliteit van uw pelletkachel optimaal blijft. Wacht tot de kachel afgekoeld is en gebruik dan een oude stofzuiger of een speciale aszuiger om de as uit de brandkamer te zuigen. Met een glasreiniger en een stuk keukenpapier kunt u de binnenkant van het glas heel gemakkelijk schoonvegen.

Gebruikt u goedkopere pellets? Het is heel goed mogelijk dat de kachel dan sneller vervuild raakt. Houd de hoeveelheid afvalstoffen in de brandkamer de eerste dagen goed in de gaten, zodat u precies kunt bepalen na hoeveel dagen uw kachel toe is aan een schoonmaakbeurt. Als de kwaliteit van de pellets minder is, blijft er namelijk meer as achter in de brandkamer.

Jaarlijks onderhoud pelletkachel

Om optimaal van uw pelletkachel te kunnen blijven genieten, is het goed om eens per jaar een grote onderhoudsbeurt uit te (laten) voeren. Tijdens deze pelletkachel onderhoudsbeurt komen bijvoorbeeld de ventilator, motor, sensoren en warmtewisselaar aan bod. Wanneer u een onderhoudscontract bij ons afsluit, voeren wij deze werkzaamheden voor u uit. Veel fabrikanten eisen dat de pelletkachel jaarlijks door een erkend bedrijf wordt gereinigd. Het vegen van de schoorsteen is ook (afhankelijk van je gebruik) jaarlijks nodig.

Pelletkachel Noord-Holland

Krul Alltech is het adres voor uw pelletkachel in Noord-Holland. We zijn gevestigd in Benningbroek, centraal gelegen naast de A7 ter hoogte van Abbekerk. Bent u op zoek naar een pelletkachel in Noord-Holland? U bent van harte welkom in ons Experience Center, waar onze specialisten zes dagen per week voor u klaar staan.